Петима лекари от Спешна помощ - София са диагностицирани с COVID-19

27 октомври 2020 15:31

Петима лекари от Спешна помощ - София са диагностицирани с COVID-19
© gettyimages
2136 5

Петима лекари от Спешната помощ в София са диагностицирани с коронавируса само за ден. Това съобщи говорителят Катя Сунгарска.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23408

Всекидневно между 15 и 20 екипа на Спешна помощ работят в столицата, което е крайно недостатъчно. За населението на София по стандарт се изискват минимум 80 екипа.

„Всички лекари полагат извънреден труд. Работят в абсолютно организация. Идват и помагат да работните смени. Взимат се всички мерки за безопасност. Спешна помощ е първата линия на първата линия“, коментира тя, цитирана от Нова телевизия.

Не липсват обаждания от пациенти, които крият COVID симптоми, което подлага на риск екипите.

„Много често гражданите не ни казват истината – съзнателно или не“, заявиха още от "Пирогов".

Голяма част от болничните легла, определени за пациенти с COVID в столицата, вече са изчерпани. Това допълнително забавя екипите, които са в постоянна връзка с центъра за триаж на пациенти, който започна да работи от началото на септември в Инфекциозна болница. Докато линейката пристигне в болница със свободни легла за пациенти с коронавирус, се случва мястото вече да е заето.

„Това също ни затруднява, защото всяко ходене от болница на болница с пациента вътре е време… И вчера се случи с наш екип - от 9.00 часа сутринта успя да хоспитализира пациента едва в 13.30 часа. Този екип и тази линейка бяха извън възможността да се отзовават на сигнали“, призна Сунгарска.

Тя подчерта, че рискът от дефицит на лекари е голям.

Студентка по медицина: Не сме достатъчно подготвени за ситуацията, но сме готови да помогнем

„Молим хората да имат търпение. Даваме всичко от себе си с ресурса, с който разполагаме“.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23408

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
2136 5

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 5

Добави коментар

2020.10.27 | 16:50

5
Живота на хората е по важен, затова взимайте строги мерки преди да е станало късно! Да, със строгите мерки бизнеса ще загуби милиони, но без това те имат спестени милиарди, много хора ще загубят работа си, но не и живота си и на близките и на 10 тки хиляди които има риск да се заразяват, което е по ценно.

2020.10.27 | 16:38

2
Докато диктатора не умори лекарите и учителите и професорите няма да миряса

2020.10.27 | 16:42

4
А Радев да даде добър пример и да спре да се шматка по участия като третроразрядна попфолк звезда. До всички други - спазвайте хигиена и дистанция. Въздържането на никого не е навредило.

2020.10.27 | 16:40

3
Лошо щом в София в инфекциозна болница има център за триаж. Триажът в медицината е процес на приотизиране на пациентите,когато ресурсите не достигат. Т.е. кои ще бъдат лекувани първо или изобщо лекувани.

2020.10.27 | 16:03

1
Кажете истината - всички ще умрем!!! Няма имунитет и тези, които са изкарали вируса безсимптомно трябва най-много да се притесняват, защото 2рия път ще е фатално!! По-добре е да умреш още при първата среща с коронавируса отколкото да се мъчиш 2рия път и да е фатално за теб!!

Добави коментар

Водещи новини