COVID-19 отне живота на две учителки в Лудогорието

49-годишна учителка от Професионалната гимназия по обществено хранене и химични технологии “Асен Златаров” в Шумен е починала в интензивнното отделение на МБАЛ – Шумен след усложнения от COVID-19. Черната вест потвърди директорът на учебното заведение Веселин Тодоров.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16197

С коронавирус е и сестрата на починалата, също учителка в гимназията, но нейното състояние е относително добро, съобщава shmoko.bg.

Жената се почувствала неразположена на 16 октомври. Тя и сестра ѝ, която е учител в същото училище, имали температура и кашлица. Директорът на гимназията Веселин Тодоров освободил и двете от работа. На другия ден вече било потвърдено, че Людмила Иванова е с коронавирус.

Миналата седмица във вторник е постъпила за лечение в МБАЛ-Шумен, но лекарите не са могли да я спасят. Иванова е имала диабет. В момента сестра ѝ е под домашна карантина.

“Четири са до този момент случаите на учителите с положителен тест за коронавирус. Един оздравя, но колежката нямаше този късмет” – разказва през сълзи директорът Тодоров.

49-годишната жена и сестра ѝ на 46 са завършили “Специална педагогика” и двете работели с деца със специални образователни потребности в гимназията. По-миналия петък се почувствали зле, имали температура и кашлица.

На 20-и Людмила влязла в болница, там състоянието ѝ се влошило и в събота я свалили в интензивното отделение. В неделя вечерта въпреки медицинските грижи починала.

Рязък спад на новозаразените с коронавирус у нас - 327 души за денонощие

“Сестра ѝ е под карантина в къща в село близо до Шумен, вчера ходих да ѝ занеса храна, защото нямат други близки, родителите им са починали. Ивелина е по-добре, Людмила е прекарала заболяването по-тежко, защото имаше и съпътстващо заболяване диабет” – обясни Тодоров.

В понеделник на проверка в гимназията бяха експерти от РЗИ и РУО в Шумен. Според техните предписания в петък ще бъде извършена пълна дезинфекция на учебната сграда. Към момента нито едно дете от гимназията не е дало положителен резултат, само две са под карантина, но заради положителни тестове в семействата. PCR тестове на персонала и учениците няма да бъдат направени, тъй като сумата е непосилна за бюджета на гимназията.

Коронавирусът е взел втора жертва в учителските среди в Североизточна България в неделния ден. В резултат от заболяване от COVID-19 в болницата в Разград е починала 49-годишна преподавателка, съпруга на началника на местния Регионален инспекторат по образованието, съобщи сайтът razgrad24-7.com.

Тя е учител в ОУ "Никола Йонков Вапцаров" в Разград. Още в първия момент, в който се почувствала зле, преподавателката излязла в болнични и била поставена под карантина. Диагнозата ѝ била поставена по-късно и нямало контактни с нея ученици и колеги. Изолиран с карантина бил единствено съпругът и.

През миналата седмица състоянието на жената се усложнило и се наложило да бъде хоспитализирана, а в неделя починала. Преди седмица бе съобщено, че е починала обичана преподавателка от Първо СУ "Св. Седмочисленици" в Търговище. Жената, на възраст над 60 години, получила скоротечна пневмония. Заради разрастването на заразата училищата в Търговище минаха на онлайн обучение.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16197

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

 1. 2020.10.26 | 15:17
  умря на майка ви пу.тката , даже г0вняния ви трол вече не пише коментари
  1. 2020.10.26 | 15:44
   не вярваш М?
 2. 2020.10.26 | 15:25
  "За да бъде издадено разрешение е необходимо предложението да е взето от педагогическия съвет, съгласувано с обществения съвет и отчитане мнението на преобладаващата част от родителите."-Това е от министъра на образованието. Забравил е да спомене и да се вземе мнението и на римския папа. Докато едно училище направи всичко това ще бъде късно тъпако!
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Ваксината ще спре ли разпространението на COVID-19?

Ваксината ще спре ли разпространението на COVID-19?

Избрано от Интернет