Възрастен мъж със симптоми на COVID-19 почина, след като болница отказа да го приеме със задух

Възрастен мъж почина, след като му бе отказано да бъде приет в болница. Сигналът този път е подаден от дъщерята на възрастен мъж от Плевен.

Дъщерята на починалия мъж Ралица Окова разказа, че първите симптоми баща ѝ получил в началото на миналата седмица. На 16 октомври състоянието на мъжа започнало да се влошава и потърсил личния си лекар. Направили му рентгенова снимка, изписали му антибиотик.

Откриха нарушения в случая с починалата жена, върната от пет болници

"Дойдох в дома на родителите си в неделя сутринта, за да изчакаме заедно линейката. Около 3 часа чаках пред Спешна помощ, накрая ме извикаха, за да ми кажат, че баща ми, който не можеше да диша, ще бъда изписан", заяви пред Нова дъщерята на починалия пенсионер. 

"Той дори не беше настанен, а само премина през преглед на Спешното. Баща ми беше със задух, сам ми каза, че не може да диша", допълни още Окова. 

Пет болници в Пловдив отказаха лечение на жена със съмнения за COVID-19, тя почина

"Баща ми не можеше да ходи - шофьорът на линейката му помогна да се качи по стълбите на болницата. Отидох при него в болница, опитах да го прегърна, молих се да го приемат в болницата", каза дъщерята на мъжа. 

"Линейката нямаше никаква готовност за реанимация и подготовка за заразен човек. Баща ми почина на стълбището на втория етаж в дома си", разкри Ралица Окова. 

Починалият Тодор Георгиев е бил пенсионер, много активен, без съпътстващи заболявания. Дълги години е бил бригадир, разказва дъщеря му. 

Момчил Цветков, говорител на УМБАЛ "Д-р Георги Странски"- Плевен обясни, че мъжът не е бил настанен в болница, защото няма положителен ПСР тест. "Съмнителните за коронавирус се изчакват. Не можем да настаним всички със симптоми, така болницата ще се напълни за ден. Настаняват се хора в много тежко състояние, няма достатъчно легла", каза той. 

Според говорителят на болничното заведения мъжът е получил инфаркт. Ралица Окова заяви, че баща и не е имал проблеми със сърцето, а никъде в официалните документи не се посочва, че е починал от инфаркт. Баща ми имаше двустранна бронхопневмония. 

Коментари

 1. 2020.10.26 | 10:04
  Отвратителна мерзост! Лекар = палач!
 2. 2020.10.26 | 09:53
  ОТВРАТ КАКТО И ДА ГО ПОГЛЕДНЕТЕ??????? ЕДНИ ПАРИ ЗА ОНЯ СВЯТ ПЛАЩАМЕ
 3. 2020.10.26 | 08:36
  Още през м.Март от щаба предупредиха, че ако българите взимат на майтап ситуацията, ще дойде време болниците да избират на кого да помогнат и на кого не. Тогава всички медии нададохте вой, как можело така да се плашат хората. Давате постоянно трибуна на малоумници, които ни агитират да не спазваме мерките, а сега пишете и приказвате - вижте какво правят болниците. Не лекарите са виновни за ситуацията, а вие "уважаеми" медии. Вчера един специалист каза по телевизията да си стоим вкъщи и да пием чайчета. Е, сега вие какво искате?
  1. 2020.10.26 | 09:18
   Трагедията е, че хора с тежка пневмония не се лекуват, ако тестът за коеид е отрицателен! Щото парите за пътеката на ковид 19 са много и не искат да си пълнят леглата с "евтини " пациенти! В ада да горят дано! Тъпаци!
 4. 2020.10.26 | 09:14
  Значи само,който имал положителен тест за Ковид19 го приемат в Плевен в болницата.Това отделение белодробното само за такива болни ли е,другите няма да се лекуват.Човека може да е имал друг вид вирус.А пък да не говорим,че чакал три часа,през това време са могли да му направят бърз тест.Не може да нямат такива.Да искат от министерството да ом дадат,щом имат з аЯмбол да правят така профилактично или по скоро с друга цел ще раздадат и на всички болници в страната.Или човека понеже е на възраст айде да си ходи....
 5. 2020.10.26 | 09:03
  Умрял е здравноосигурен и с отказ да бъде приет. Българските "лекари" убиват повече хора от вирусите в Африка.
 6. 2020.10.26 | 08:37
  Всички да умират не ми пука, само великия Бойко Борисов да е здрав
 7. 2020.10.26 | 08:29
  Рязък спад на новонастиналите. Бойко бил настинал. Айде стига писахте простотии бе !!! От телето, направихте вол. Народа откачи от вашите драсканици
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Ваксината ще спре ли разпространението на COVID-19?

Ваксината ще спре ли разпространението на COVID-19?

Избрано от Интернет