Нови COVID рестрикции и в област Благоевград

Строги рестрикции  наложиха местните власти в няколко общини от Благоевградска област заради  нарастващите случаи на заразени с коронавирус. Хората реагираха остро в социалните мрежи на наложената забрана за масови мероприятия на открито.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 15828

В цялата област са ограничени  масовите мероприятия както на закрито, така и на открито. Затворени са спортните зали и физкултурните салони. Спрян е тренировъчният процес на спортните клубове.

След Гоце Делчев и кметът на Сатовча Арбен Мименов  също въведе вечерен час за  учениците.

Дадените правомощия на общините да налагат допълнителни ограничения с оглед конкретната ситуация, рефлектира върху кметовете. Расте недоволството в социалните мрежи от спрените семейни тържества, признава кметът на Петрич Димитър Бръчков: "Определено рефлектира върху местните власти, но в крайна сметка и това са ни функциите, особено в тази кризисна ситуация. Всичко, което сме взели като мерки и предложения на Общинския оперативен щаб, е изпратено до Областния оперативен щаб и оттам до директора на РЗИ д-р Калоянов, който на база на нашето решение, издаде своя заповед".

Допълнителни противоепидемични мерки се предприемат в Хасково и в Димитровград

109 са потвърдените случаи на заразени с коронавирус в област Благоевград за последното денонощие. Седем са пациентите, настанени в лечебни заведения.

На 100% са запълнени леглата в в болниците в Гоце Делчев, Разлог и болница Югозападна на територията на Сандански и Петрич.

Очертава се остър недостиг на лекуващи, предупреди кметът на Петрич Димитър Бръчков: "Има възможност за откриване на още легла, но по-важното е медицинският персонал, а не леглата. Не съм оптимист".

 
Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 15828

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.10.24 | 21:29
    Ключа от бараката е вучилищата. Всичко тръгна заеднос учебната година.
  2. 2020.10.24 | 21:06
    Миналия петък получих $ 28755, защото съм без работа, искам да запазя проучването си, затова работих усилено миналата седмица и спечелих $ 19500. Предоставям на моите приятели и приятели да свършат тази работа. изучете този уебсайт, за да вземете допълнителни факти ..... ===>>> Smartlife3.com/
  3. 2020.10.24 | 20:11
    Точно така , мачкайте тоя офчи народ , е бете му майката ....
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Повлия ли COVID-19 на живота Ви?

Повлия ли COVID-19 на живота Ви?

Избрано от Интернет