Нови COVID рестрикции и в област Благоевград

  • 24 октомври 2020 17:13

  • 2462
  • 3
Нови COVID рестрикции и в област Благоевград
© Pixabay

Строги рестрикции  наложиха местните власти в няколко общини от Благоевградска област заради  нарастващите случаи на заразени с коронавирус. Хората реагираха остро в социалните мрежи на наложената забрана за масови мероприятия на открито.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32967

В цялата област са ограничени  масовите мероприятия както на закрито, така и на открито. Затворени са спортните зали и физкултурните салони. Спрян е тренировъчният процес на спортните клубове.

След Гоце Делчев и кметът на Сатовча Арбен Мименов  също въведе вечерен час за  учениците.

Дадените правомощия на общините да налагат допълнителни ограничения с оглед конкретната ситуация, рефлектира върху кметовете. Расте недоволството в социалните мрежи от спрените семейни тържества, признава кметът на Петрич Димитър Бръчков: "Определено рефлектира върху местните власти, но в крайна сметка и това са ни функциите, особено в тази кризисна ситуация. Всичко, което сме взели като мерки и предложения на Общинския оперативен щаб, е изпратено до Областния оперативен щаб и оттам до директора на РЗИ д-р Калоянов, който на база на нашето решение, издаде своя заповед".

Допълнителни противоепидемични мерки се предприемат в Хасково и в Димитровград

109 са потвърдените случаи на заразени с коронавирус в област Благоевград за последното денонощие. Седем са пациентите, настанени в лечебни заведения.

На 100% са запълнени леглата в в болниците в Гоце Делчев, Разлог и болница Югозападна на територията на Сандански и Петрич.

Очертава се остър недостиг на лекуващи, предупреди кметът на Петрич Димитър Бръчков: "Има възможност за откриване на още легла, но по-важното е медицинският персонал, а не леглата. Не съм оптимист".

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
2462 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Нормален

2020.10.24 | 21:29

3
Ключа от бараката е вучилищата. Всичко тръгна заеднос учебната година.
Mark

2020.10.24 | 21:06

2
Миналия петък получих $ 28755, защото съм без работа, искам да запазя проучването си, затова работих усилено миналата седмица и спечелих $ 19500. Предоставям на моите приятели и приятели да свършат тази работа. изучете този уебсайт, за да вземете допълнителни факти ..... ===>>> Smartlife3.com/

2020.10.24 | 20:11

1
Точно така , мачкайте тоя офчи народ , е бете му майката ....

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини