Ръст на заболелите от COVID-19 и спад във възрастта на позитивните с COVID-19 в Плевен

Ръст на заболелите от COVID-19 и спад във възрастта на позитивните със заболяването. Това показва анализ на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Плевен, представен от директора, д-р Атанас Гарев, пред Областния оперативен щаб, съобщиха от областната администрация.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16047

Тревожна е динамиката на заболяването - трикратно увеличение на случаите само за седмица.

Продължава тестването за COVID-19 на студенти от МУ-Плевен

Нараства и заболеваемостта, която налага хоспитализация. За разлика от пролетта, сега има дифузно разпространение на заболеваемостта. Диагностицираните случаи до момента са 650, смъртните - 11. Под карантина са 369, на домашно лечение са 134, хоспитализирани - 19, на интензивно лечение са трима.

В периода 12-18 октомври са новодиагностицирани 115 човека. Под карантина са поставени трима учители, 13 ученици с положителен тест, контактните на тях карантинирани лица са 175. Под карантина са осем паралелки в региона, но няма творени училища.

Университетът в Плевен поради установените положителни тестове на студенти и преподаватели е преминал към дистанционно обучение за две седмици.

"Важно бе да спрем достъпа на всички студенти до университетската болница, за да не допуснем т. нар. клъстeрен взрив", е посочил ректорът на университета, проф.д-р Славчо Томов.

От началото на пандемията - 8 март, досега 98 са медиците, заразени с коронавирус в областта. От началото на месеца към днешна дата актуалната бройка на заразените медицински лица е 25. УМБАЛ "Д-р Георги Странски" понася най-тежко натоварването, консултанти помагат на общинските болници за определяне на терапията.

Щабът срещу коронавируса в Плевен е решил да се прилага още по-стриктен контрол по отношение на противоепидемичните мерки.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16047

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Ваксината ще спре ли разпространението на COVID-19?

Ваксината ще спре ли разпространението на COVID-19?

Избрано от Интернет