В Ловеч почина мъж с COVID-19

  • 15 октомври 2020 12:44

  • 722
  • 0
В Ловеч почина мъж с COVID-19
©

Мъж /79 г./ с положителна проба за коронавирус е починал вчера в "Инфекциозно отделение" на МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" в Ловеч, съобщават от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/. Той е бил с придружаващо сърдечно заболяване и с хронична мозъчно-съдова болест.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Общо за последното денонощие потвърдените случаи на COVID-19 в областта са пет, като четирима души са хоспитализирани в "Инфекциозно отделение" на Ловешката болница, пояснява БТА.

Сред заразените е 63-годишна медицинска сестра в детската градина и училището в кв. "Гозница" в Ловеч. При епидемиологичното проучване и оценката на риска на работното място е установено, че последният й работен ден е бил 9 октомври. Медицинската сестра е използвала лични предпазни средства. Извършена е крайна огнищна дезинфекция в училището и в детската градина. Няма да се предприемат други мерки. В семейството е установено едно контактно лице, което е карантинирано, допълват от РЗИ.

Към 10.00 ч. днес общият брой на диагностицираните случаи в област Ловеч е 119, от които активните са 41; хоспитализирани са 19 болни; излекуваните са 75.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
722 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини