Двама ученици и преподавател в детска градина са заразени с COVID-19 в Стара Загора

  • 13 октомври 2020 10:36

  • 905
  • 1
Двама ученици и преподавател в детска градина са заразени с COVID-19 в Стара Загора
© Pixabay

Общо 31 са новите случаи на заразени с COVID-19 в област Стара Загора.

Те са потвърдени с PCR тестове на 12 октомври, информира д-р Станимир Станков ,директор на РЗИ- Стара Загора.

Ученик от 12 клас в Националното училище за музикални и сценични изкуства "Христина Морфова" и единайсетокласник от Професионалната гимназия по архитектура, строителство и геодезия "Лубор Байер" в Стара Загора са с положителен резултат за коронавирус. Двете паралелки са поставени под 14-дневна карантина.

Преподавател в 4-та група в Детска градина "Знаме на мира" в Раднево също е заразен с COVID-19. Групата е поставена под карантина. Тримата новозаразени са в добро състояние и се лекуват в домашни условия. Във всички помещения в учебните сгради и детското заведение е извършена крайна дезинфекция.

Седмокласник от Стара Загора е с положителен тест за коронавирус

От новорегистраните случаи за град Стара Загора са 16, в Раднево те са 7, в Чирпан - 2, в Казанлък - един, а останалите диагностицирани са по селата на областта.

Шестима са постъпили в болница, а 25 остават на домашно лечение, уточни за БТА проф. Йовчо Йовчев, директор на Университетската болница в Стара Загора.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
905 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Глас народен

2020.10.13 | 11:06

1
Цялата лятна ваканция нямаше болен ученик и дете. Сега им е по добре на учителите да работят от къщи за големи заплати. РЗИ да внимава да не изкара някое дете починало по грешка. Тогава може да излъчат и лекар на годината в Стара Загора който не се е докосва до болен а само констатират

Добави коментар

Водещи новини