Седмокласник от Стара Загора е с положителен тест за коронавирус

06 октомври 2020 11:07

Седмокласник от Стара Загора е с положителен тест за коронавирус
© Getty Images/Guliver
462 0

Седмокласник от Средно училище "Васил Левски" в Стара Загора е с положителен тест за коронавирус. Съучениците му са под карантина от днес и ще учат в електронна среда, съобщава БНР.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 20217

23-ма са пациентите с Covid-19, които се лекуват в Университетската болница в Стара Загора.

Ето къде са новите заразени с COVID-19 в страната

Новорегистрираните с Covid-19 в област Стара Загора са 19. Общо 23 са настанените с коронавирус в болнични заведения в областта, сред тях е и един ученик, на който се прилага лечение с кислородна маска и се очаква скоро да бъде изписан.

"Вчера през деня колегите са хоспитализирали още шест болни, в клиниката по анестезиология и реанимация е имало четирима болни, един починал. Починалият пациент е бил интубиран повече от 20 дни. Притеснителната част е, че част от хората, които са на карантинно лечение и които са били контактни не са изследвани и започват да развиват усложнения на белия дроб, с температура, с кашлица", заяви директорът на университетската болница в Стара Загора професор Йовчо Йовчев.

Още една паралелка в Старозагорска област е поставена под карантина след като седмокласник от средно училище "Васил Левски" е дал положителен тест за Covid-19.

Ученикът се чувства добре, но заедно със съучениците си ще премине на обучение в електронна среда, информира директорът на регионалното управление на образованието в Стара Загора Татяна Димитрова.

"Миналата седмица в пет учебни заведения имахме такива проблеми", допълни тя.

Вече се връщат обаче  в час първите карантинирани паралелки  от езикова гимназия "Ромен Ролан".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 20217

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
462 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар