Д-р Антония Първанова: Това бе първият нормален брифинг на Националния оперативен щаб

След седем месеца това е първият нормален брифинг, който Националният оперативен щаб проведе. Като казвам нормален - без агресия, без заплахи, без манипулация, без лъжи, с много ясно и точно представяне на данните, с които разполагат, и съответно чрез манипулативни заключения въз основа на тези данни. Аз съм много удовлетворена от новия стил на работа и от качеството, което всички очаквахме от самото начало този щаб да предостави, сега вече това е факт. Това каза за БНР д-р Антония ПървановаАнтония Първанова Родена е през 1962 година в Добрич. Завършва езикова гимназия „Гео Милев” с английски и, специалист по обществено здраве, ексдепутат и бивш евродепутат.

Според данните от брифинга на Националния оперативен щаб България е на 8-о място по смъртност в Европа. "Трябва да се направи много обстоен анализ на отварянето на ножицата и неблагоприятния резултат за смъртността. Възможно е да имат отношение фактори, свързани с демографската структура на населението, застаряващо население, с повече хронични заболявания в напреднала възраст, които не са добре лекувани и обгрижени, както и достъпът до здравеопазване", подчерта д-р Антония ПървановаАнтония Първанова Родена е през 1962 година в Добрич. Завършва езикова гимназия „Гео Милев” с английски и.

"Основните неща, на които трябва да обърнем внимание от този брифинг, са следните – първо, въз основа на изнесените данни на министъра и членовете на щаба, само 20% от всички установени с позитивен PCR тест имат симптоми – това е интересно и трябва да бъде обследвано – дали става въпрос за 80% безсимптомни и какъв е делът от тях на фалшиво положителните тестове", изтъкна д-р Първанова и допълни: "Следващото нещо е, че само 5% от хората, които са с позитивен PCR тест, имат нужда от медицински грижи. Това е доста нисък процент и това е добре“.

Първи брифинг на НОЩ. Как ще продължи битката с COVID-19?

Според д-р Първанова е важно да се изтъкне и че заразените медици са 5,6% и, подчертано от министъра, това напълно съответства на процента на заразените общо в населението: "Би могло да се направи заключение, че тези, които са на първа линия и в най-интензивен контакт, не боледуват повече, отколкото останалата част от населението. Разбира се, това се дължи на доброто предпазване".

Не трябва да омаловажаваме това, че идва есенно-зимният сезон - времето, в което има много вирусни инфекции, грип и много повече хора боледуват, повече, отколкото от коронавирус, предупреди още тя.

Коментари

 1. 2020.10.01 | 20:16
  Скрийте я тая кукувица . Достатъчно забогатя като депутат от НДСВ . Стига и за внуците. Куха , нагла, лъжлива и проста .
 2. 2020.10.01 | 20:13
  тази само пари взима и пуска един ред коментар..
 3. 2020.10.01 | 19:33
  Се издигна с дупката между краката си.
 4. 2020.10.01 | 17:32
  Поредната червена мангърка, която не е виждала болен от корона на живо, но акъл дава. Нормалните доктори не я броят за доктор. Същия парцал като бесепара Мангъров.
  1. 2020.10.01 | 19:23
   На Мангъра дружката и двамата псевдо доктори.
 5. 2020.10.01 | 19:15
  Нагъл боклук!!!
 6. 2020.10.01 | 17:32
  Ботокс яко. Инак тя е по-скоро за управител на болница, това е учила. Не е лекар, пък за инфекционист да не говорим.
 7. 2020.10.01 | 16:56
  Коя си ти да даваш оценки. Не си слагала бяла престилка от десетилетия . Колкото си доктор толкова и политик - алчна за слва с посредствени възможности и способности.
 8. 2020.10.01 | 16:53
  На тая па маймуна кой и извади политическия труп от моргата?
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Какво би ви накарало да се тествате за COVID-19?

Какво би ви накарало да се тествате за COVID-19?

Избрано от Интернет