Шефът на столичното РЗИ с подробности за разпространението на COVID-19 в училищата в София

  • 29 септември 2020 15:47

  • 1614
  • 1
Шефът на столичното РЗИ с подробности за разпространението на COVID-19 в училищата в София
© Pixabay

Сериозен ръст на случаи на заразени деца и учители в столичните училища отчитат от РЗИ-София две седмици след старта на учебната година. В над 20 от учебните заведения са установени заразени ученици и учители, съобщи за Dariknews директорът на РЗИ-София д-р Данчо Пенчев.
 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26615

Става въпрос обаче за единични случаи. "Засега нямаме нито едно огнище в софийско училище", коментира д-р Пенчев. Към момента няма хоспитализирани ученици с COVID-19, заяви още шефът на столичната РЗИ, която следи ситуацията в над 200 училища. "В повечето случаи при учениците става въпрос само за носителство", допълни д-р Пенчев.

Директор на училище: В COVID ситуацията е разумно да се увеличат извинените отсъствия на учениците

От изследваните до момента около 600 учители на територията на София пък много малък процент имат изградени антитела. Сред педагозите обаче, за разлика от развоя на инфекцията при децата, има налице клиника на заболяването, но като цяло няма тежки случаи, обясни д-р Пенчев. Подробни данни за заболеваемостта в учебните заведения на територията на столицата ще бъдат изнесени по време на първата пресконференция на Националния щаб за борба с коронавируса в четвъртък.
 

Попитан защо в повечето училища в столицата учениците седят по двама на чин, директорът на РЗИ-София коментира, че в някои учебни заведения децата са настанени по едно на маса, но прилагането на мерките е изцяло въпрос на организация от страна на училищното ръководство.

Ученик от столичното 119 СУ е с коронавирус

По-рано днес стана ясно, че поредният случай на заразата в училище е регистриран в 119 СУ в столицата, където една паралелка от пети клас е под карантина заради свой съученик.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26615

Повече за Коронавирус

corona
Филип Епитропов
1614 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар
На последна линия

2020.09.29 | 17:47

1
Ковит много обича учителки неиска продавачки от кауфланд от мол от кварталните магазини нещо не му харесват

Добави коментар

Водещи новини