Един човек от новорегистрираните с COVID-19 в Шуменско е хоспитализиран

Във връзка с разпространението на заболяването COVID-19 на територията на гр. Шумен и областта, РЗИ - Шумен информира:

В Единният информационен портал за COVID-19, за  28.09.2020 год., са регистрирани 3 нови случая на лица от област Шумен с положителни проби за COVID-19. Направени са 21  PCR теста.

Четири жени и един мъж са новозаразените с коронавирус в Шуменско

Разпределението им по общини по настоящ адрес на лицата е, както следва:Община Шумен – 2 –   1 мъж на 69 год. от гр. Шумен и 1 мъж на 40 год. от с. Царев брод; Община Венец  – 1  мъж  на 70  год. от с. Боян.

От новорегистрираните 3 случая, хоспитализирано е 1 лице. Изготвени са  предписания на контактните лица на потвърдените случаи за задължителна 14 - дневна домашна карантина.

На лечение в „МБАЛ-Шумен“ АД има 24 пациенти с COVID -19, от които двама са  настанен в ОАИЛ. Едно лице е хоспитализирано в МБАЛ гр.Силистра.

Три жени са новозаразените с COVID-19 в област Шумен

Общо за област Шумен случаите, с регистрирани положителни проби за COVID - 19 в информационната система, достигнаха 345 лица. Настанени в лечебни заведения са 25 пациента; с леки симптоми или без симптоми на домашно лечение са 28 лица; излекувани са 272 лица; починалите са 20 лица. Починалите лица, при които е бил доказан новият коронавирус от последното денонощие са две лица – 1 мъж на 59 год. с придружаващо хронично белодробно заболяване и диабет и 1 мъж на 72 год. РЗИ – Шумен изказва съболезнования на близките на починалия.

Медицински служители, при които е констатиран COVID -19, са общо 20 лица. Лицата, поставени под карантина в област Шумен са 95.

Продължава епидемиологичното проучване от служителите на Регионална здравна инспекция - Шумен за установяване и предприемане на мерки към положителните и контактните лица.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Уморени ли сте от мерките срещу COVID-19?

Уморени ли сте от мерките срещу COVID-19?

Избрано от Интернет