Нов кардиологичен център може да заработи в Пловдив

Проф. Александър Чирков сподели идеята си за изграждане на нов кардиологичен център в Пловдив. Той ще служи за продължаващо обучение на лекари и медицински специалисти като към него ще има голяма прилежаща болница. Проф. Чирков представи проекта си пред кмета на Пловдив Здравко ДимитровЗдравко ДимитровЗдравко Димитров Димитров е български политик, Областен управител на област Пловдив. Роден е на.

Предвижда се терен от 12 декара, които евентуално могат да бъдат отделени от незастроения терен на Белодробна болница. Категоричен съм, че болница „Димитър Кудоглу“ няма да се събаря и ще бъде възстановена.

Днес е Световният ден на сърцето

Проектът на проф. Чирков е на стойност 50 млн. евро като за него са привлечени частни инвеститори и фондове и има подкрепата на европейския комисар по здравеопазване и безопасност на храните Витянис Андрюкайтис.

От днес светилото в кардиологията проф. Чирков ще бъде консултант на МБАЛ „Св. Мина“ като част от плана за оздравяване на болницата. Той сподели, че е избрал МБАЛ „Св. Мина“, защото вижда голям потенциал в нея и екипа й.

 

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Какво би ви накарало да се тествате за COVID-19?

Какво би ви накарало да се тествате за COVID-19?

Избрано от Интернет