Случаите на COVID-19 вече са най-много сред младите

Случаите на COVID-19 вече са повече сред младежите на по 20 години, отколкото сред другите възрастови групи, съобщи ЮПИ.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13798

Изследване на Американските центрове за контрол и профилактика на заболяванията установи, че през юли и август 20 процента от случаите на COVID-19 в САЩ са били сред хора на 20 години. Това се отразява и на възрастното население, което боледува по-тежко, цитира БТА.

В южните щати увеличението на случаите на COVID-19 сред 20 и 30-годишните е предшествало средно с над осем дена подобно увеличение сред хората над 60 години.

САЩ прехвърлиха прага от 7 милиона заразявания с коронавирус

"Младите може да не се нуждаят от хоспитализация, но разпространяват вируса сред по-възрастните и уязвими хора" - каза д-р Амеш Адалджа от университета "Джонс Хопкинс". - Тази промяна в модела на заразата подчертава колко необходимо е да бъдат защитени и изолирани уязвимите хора, особено в домовете за възрастни".

Подобна тенденция има и в Европа.Там средната възраст на пациентите с COVID - 19 от 54 години между януари и май спадна на 39 през юни и юли, а 20-годишните са около 20 процента от тях.

"Логично е младежите да се заразяват повече, като се има пред вид как работят и се забавляват", обясни д-р Робърт Глатър от спешната помощ в болница "Ленъкс хил" в Ню Йорк. Освен това те са склонни да не спазват разпоредбите за социална дистанция и обичат да се събират.

Макар и повечето младежи да боледуват леко, някои случаи са много тежки. Затова специалистите настояват, че е много важно те да носят маски, да спазват дистанция и да поддържат добра хигиена.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13798

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.09.26 | 22:56
    Драпат да затворят училищата и да ги използват като предтекст да обяват "Втората вълна".Имат си сценарий и план график.До 10-ти октомври ще затворят всичко пак.Вземете си пуканки и се настанете удобно, циркът започва от другата седмица.Във вторник "заразените" ще бъдат 300, сряда над 300 и така докато си изиграят поръчковата роля.Забавлявайте се на представлението! ;-)
  2. 2020.09.26 | 13:07
    Дистанционно обучение . Това е във момента наи безопасното по света
  3. 2020.09.26 | 12:45
    Това е добра новина. Вече се разболяват тези които ще оздравеят. А на умрелите - лека им пръст - не устискаха.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Какво би ви накарало да се тествате за COVID-19?

Какво би ви накарало да се тествате за COVID-19?

Избрано от Интернет