Заради заболяла от COVID-19 учителка 22-ма ученици от поповско село утре няма да влязат в клас

  • 22 септември 2020 21:10

  • 1208
  • 1
Заради заболяла от COVID-19 учителка 22-ма ученици от поповско село утре няма да влязат в клас
© Getty Images/Guliver (архив)

Заради заболяла от COVID-19 учителка 22-ма ученици от поповското село Зараево утре няма да влязат в клас. Учебният процес в училището ще продължи нормално.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32967

Два са новите случая на коронавирус в област Търговище - жени на 49 г. от село Захари Стоянова и на 60 г. от търговищкото село Баячево, съобщиха от Щаба за борба с разпространението на заразата.

Заболялата жена от Захари Стояново е била хоспитализирана в МБАЛ "Медика Русе" на 19 септември, с висока температура и кашлица. Тя е контактна на съпруга си, който е с положителен резултат от PCR-тест, считано от 19 септември. Жената е учителка в ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в Зараево и последно е била на работа на 18 септември. Контактни в училище са 22 ученика. Всички са поставени под домашна карантина за период от 14 дни. Учебният процес в училището ще продължи нормално, при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки и строг вътрешен контрол за изпълнението им.

Затвориха училище във Варна заради COVID-19

Вторият случай касае жена, работеща като чистач в хоспис в Търговище. Била е последно на работа на 8 септември. Тя е приета за лечение на бронхит в МБАЛ - Търговище на 21 септември. След позитивиране на резултата пациентката е приведена за хоспитализация в Инфекциозно отделение.

Информация за случая е подадена на управителя на хосписа за предприемане на цялостна дезинфекция на помещенията в сградата. Предстои планово изследване на всички служители и домуващи, уточняват от Щаба.
 

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1208 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.09.22 | 23:20

1
testovete zarazqzat,ne davaite probi

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини