17 са новодиагностицираните случаи на COVID-19 в област Пловдив, сред тях има и учител

Към 22 септември 2020 г. на територията на областта има 17 новодиагностицирани случаи на COVID-19. Това съобщи областният управител на Пловдив и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева, цитирана от "Фокус". Случаите на COVID-19 на територията на областта, регистрирани в Националната информационна система, до момента са общо 1604.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13769

"За изтеклите 24 часа има 3-ма хоспитализирани мъже, които са в задоволително състояние. Те са настанени в болници в Пловдив, единият е от община Лъки, друтите двама са от областния град. Общо хоспитализираните болни от Пловдивска област към момента са 51, 4-ма от тях са на интензивно лечение. От новите случаи има съответно заболели 12 мъже и 5 жени. Най-много са новорегистрираните от Пловдив – 10, Асеновград – 2, Куклен – 1, Лъки – 1, Карлово - 1, Съединение – 1 и Марица – 1". През изминалото денонощие няма новодиагностицирани медицински лица", съобщи още областният управител.
 

Всички нови случаи се проучват и се вземат съответните противоепидемични мерки от РЗИ. Към днешна дата в областта под карантина са 248 лица. На домашно лечение са 254 лица. Оздравели са 1237.

Починали до момента са 62-ма. Днес няма регистриран смъртен случаи с COVID-19.

151 са новите случаи на COVID-19 у нас

"Относно проведеното епидемиологично проучване от РЗИ в училища и детски заведения до момента има само двама ученика с положителни проби и един учител, съответно две са карантинираните паралелки. Едната е в СУ "Паисий Хилендарски" – това беше първият съобщен случаи. Втората паралелка - на първокласника от СУ "Св. Константин-Кирил Философ“. Преподавателят е работил с лични предпазни средства, спазвайки указанията и по преценка на РЗИ не се налага поставяне на паралелки под карантина. Той също е от СУ "Св. Константин-Кирил Философ", коментира още областният управител и апелира да не се всява излишна паника.

 
Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13769

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.09.22 | 16:35
    Голямаааааааааа грешка е отварянето на училищата и детските градиниииииии
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Какво би ви накарало да се тествате за COVID-19?

Какво би ви накарало да се тествате за COVID-19?

Избрано от Интернет