Нови случаи на заразени с COVID-19 медици в Благоевградско

Нови случаи на заразени с коронавирус медици има в Благоевградско, заяви за БТА директорът на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ д-р Калоян Калоянов.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13870

Те са от Благоевград и Разлог. В областния център са установени две медицински сестри и две санитарки, които работят в отделението по гастроентерология в МБАЛ - Благоевград.

Хронично болни са последните жертви на COVID-19 у нас

Извършени са допълнителни тестове на персонала, връчени са предписания за дезинфекция на отделението, посочи д-р Калоянов. Два случая има и в Разлог, където заразени с коронавирус са общопрактикуващи лекари. Всички заразени медици, медицински сестри и персонал към момента са в добро общо състояние и са на домашно лечение, каза още директорът на РЗИ. Те са поставени под карантина, допълни той.

Нов случай има и в благоевградското Осмо СУ "Арсени Костенцев", където миналата седмица бе установена болна от Ковид-19 жена от помощния персонал в училището.

След направените тестове на контактните лица, положителна проба за коронавирус е дала още една жена от персонала. Тя работи на половин щат в училището, както и в Регионалния исторически музей в града.

От РЗИ - Благоевград са взели проби от хората, с които заразената жена е общувала по-активно при работата си в музея. Самата сграда ще бъде основно дезинфекцирана, каза още д-р Калоянов.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13870

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Уморени ли сте от мерките срещу COVID-19?

Уморени ли сте от мерките срещу COVID-19?

Избрано от Интернет