Първоначално се твърдяло, че COVID болният умирал почти веднага след като се зарази

  • 19 август 2020 07:27

  • 4404
  • 1
Първоначално се твърдяло, че COVID болният умирал почти веднага след като се зарази
©

Доц. Димитър Буланов, директор на Александровска болница, разкри, че според него проф. Костадин АнгеловКостадин АнгеловКостадин Ангелов е роден на 7 юни 1977 г. Завършва Медицинския университет в София през 2004 г. ще бъде наистина успешен министър.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33016

Той сподели, че има добра прогноза и проф. Ангелов дълго и успешно ще заема министерския пост в здравното ведомство.

Пред бТВ доц. Буланов заяви, че според него държавата добре се справя с COVID-19. Той смята, че здравната система напълно се справя.

Относно болницата в Добрич и ситуацията там, той каза, че ще се въздържи от коментар и напомни, че нито една здравна система не е била готова за такава зараза като коронавируса.

Доц. Буланов си спомни как той като хирург се е озовал в COVID-зоната на Александровска болница. Той си припомни, че първоначално им е била представена информация, че някои болни много бързо умират. „Това обаче не беше точно така“, добави той.

В COVID-зоната на Александровска са влезли лекари от различни специалности, но не и инфекционисти.

Според него основното за този тип бързо разпространяващи се инфекции е хората да бъдат изолирани.

„Прогнозите не са точни. Това, което се случва до сега и през последния месец, показва, че броят на откритите носители на COVID-19 намалява, респективно намаляват и пациентите с развити симптоми на заболяването, които изискват лечение в болница“, обясни доц. Димитър Буланов. 

 

Отново! Излекуваните са повече от заразените с COVID-19 у нас

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
4404 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.08.19 | 09:03

1
Спрете се господа директори на болници!Засрамете се!Колегите ви,особено в провинциални здравни заведения работят в такава мизерия ,че не е достойна среда дори за животни.Не е като лъскавите ви кабинети.За какво справяне говорите?Къде потъват парите от здравните ни застраховки!

Добави коментар

Водещи новини