Доц. д-р Буланов: Всеки с COVID-19 ще има къде да се лекува

Доц. д-р Димитър Буланов коментира пред Нова телевизия пандемията от COVID-19  в България.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12688

Д-р Буланов е един от първите лекари на първа линия. Той е и новият директор на Александровска болница след като проф. д-р Костадин АнгеловКостадин АнгеловКостадин Ангелов е роден на 7 юни 1977 г. Завършва Медицинския университет в София през 2004 г. пое поста на министър на здравеопазването.

„Много упорито се разпространява в различни климатични области и при различни температури COVID-19“, заяви той.

„Постепенно болестта в България намалява, но това не трябва да ни обнадеждава“, каза доц. Буланов.

Във връзка с това, че тази седмица България отбелязва своеобразен пик на болни в интензивни отделения и ще има ли къде да се лекуват българите особено есента и зимата, доц. д-р Буланов увери, че ще има и поясни, че ако трябва цялата здравна система ще се преструктурира, но хората ще се лекуват.

 

174 са новите заразени с коронавирус у нас, има още 8 жертви

 

Той категорично отрече въпросните 1000 лв., които се дават на лекарите на първа линия са причина те да останат в България и да се занимават с болни от коронавирус.

Относно това какво би казал на хората, които се страхуват от COVID-19, доц. д-р Буланов заяви, че е важно да се спазва дистанция, дезинфекция и дисциплина.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12688

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

 1. 2020.08.15 | 10:40
  Не, благодаря, във вашите болници не влизам за лечение след като видях как уморихте онова момче в Търново...по-добре да си умра у дома на кушетката, ако не дай си Боже се разболея от нещо, че веднага ще ме пишете Ковид-19да си гушнете парите и да си напомпите бройката с мен.на лекар вече ходя единствено и само за медицинско свидетелство за работа.Не давам да ме преглеждат и да ме пипат и дори да съм облен от нещо, като ме питат имам ли оплаквания им казвам, че съм здрав и нищо ми няма.даже докато не свърши тая истерия (когато и да е това) спирам да си правя и профилактични изследвания и да им давам кръв и урина.За PCR тест пък трябва да ме убият, тогава може да ми вземат от трупа!!!
 2. 2020.08.15 | 09:23
  Всички коментари срещу Президента и протеста са негови. Пише с плакатни букви, под различни имена и с латински букви, коментарите му са просташки и цинични. Улавия е замърсил Youtube по същия начин. Статиите му в Новини.бг съдържат лъжливи диаграми и анкети. Беше пуснал статия че Мая Манолова звъняла в 5:00 след полицейския погром на Радев за да се оплаква, той сам чул. Беше пуснал тук Троянски вируси за да наказва инакомислещите. НЕ вярвайте на Новини.бг и не влизайте в анкетите, може да са заразни.
 3. 2020.08.15 | 08:22
  Ей спекулант марш на улицата където ти е мястото
  1. 2020.08.15 | 08:48
   супер ди брато. Дано и в най-скоро време да и ти и всичките ти роднини изкарсте короната, че да имате имунитет.
  2. 2020.08.15 | 08:35
   браво докторе,това добре.по ефективно щебъде си мисля тия лумпени от протестите да не се лекуват.да си стоят в палатките ида чакат фигуранта да ги оправи.
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Имате ли познати, преболедували или станали жертви на COVID-19?

Имате ли познати, преболедували или станали жертви на COVID-19?

Избрано от Интернет