Млада жена с опасност за живота след прием на хранителни добавки

  • 12 август 2020 21:08

  • 37706
  • 10
Млада жена с опасност за живота след прием на хранителни добавки
© Pixabay

Предупреждение за опасни хранителни добавки. Млада жена е с опасност за живота, след като е приемала хранителни добавки и медикаменти срещу паразити. Тя е получила силен кръвоизлив и тежка чернодробна недостатъчност.

За този случай сигнализираха лекарите от "Св. Иван Рилски", за които е важно да обърнат внимание на хората. Не за първи път приемат пациенти, увредени от употреба на хранителни добавки, но за първи път са истински изплашени за живота на младата жена.

Добавките, които са токсични за черния дроб, набират популярност като част от програми за очистване на организма.

Цялата е пожълтяла и премаляла, уморява се дори когато говори. "Аз го преживях, просто истински кошмар", каза жената пред БНТ.

"Тя е с опасност за живота, все още не е излязла от тази опасност", каза проф. Красимир Антонов, клиника "Гастроентерология", УМБАЛ "Св. Иван Рилски".

За младата жена тази развръзка е повече от немислима. След като установяват, че има тиреодит на Хашимото, или намалена функция на щитовидната жлеза, тя решава да се погрижи за здравето си.

"Четох доста за червата, за паразити, за всичко, което е нашумяло в момента и стигнах до алтернативен център за медицина", каза жената. "Най-накрая ми предписаха програма, тя беше с около десетина добавки, като някои от тях бяха обезпаразитяващи", продължи тя.

"Не установихме наличието на каквито и да било паразити", каза проф. Антонов.

В предписаната терапия гастроентеролозите откриват две съставки токсични за черния дроб, дадени в режим, значително над препоръчителния. Албендазол лекарство срещу паразити и малария и хранителна добавка с артемизин или екстракт от сладък пелин, който при малария се взима не повече от четири дена.

"Четири милиграма на килограм на ден, а нашата пациентска е получавала близо 11 милиграма на килограм в продължение на 30 дни. Медикаментът за паразити също е токсичен и уврежда черния дроб. Той е бил даден за 5 дена при необходимост от три", каза проф. Антонов.

Опасни хапчета за отслабване се продават онлайн

"Казаха ми, че е препоръчително да ги продължа поне два три месеца", сподели жената.

Следва влошаване, температура, повръщане, животозастрашаващ кръвоизлив. Преминала през ада, младата жена и майка ѝ се чувстват длъжни да предупредят.

"Съгласих се да говоря, защото знам колко е популярно, разбрах, че хората го търсят", каза жената.

"Четох много за тези две лекарства, търсят ги като луди хората да ги купуват и да дават хиляди пари за тях, всъщност да си осакатят здравето", каза майката на пострадалата.

И за лекарите подобни случаи са неприемливи. А броят на пациентите им, увредени от различни хранителни добавки, непрекъснато расте.

Последвайте канала на

Novini.bg
37706 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Тольо

2020.08.13 | 07:51

8
То това статия ли е нахвърляни са някакви неща, полу факти полу твърдения,от някой си.Никаква конкретика говори се за добавки а всъщност са лекарствени продукти (единствените конкретни данни ) за глисти и малария които се вземат по веднъж до три пъти минимум а въпросната дама,която уж се е информирала много ги е пила с месеци.С едничката цел да отслабне.Като цяло дрън дрън дрън.
ДМ

2020.08.13 | 11:02

10
Не са полутвърдения и не са от някой си. Чети добре болница Св. Иван Рилски. Аз също смятам, че трябва да се допълнят в статията имената на хранителните добавки ако те са навредили!
Милена Иванова

2020.08.13 | 08:21

9
Първо Албендазол е химия и е лекарство. Второ, ако това беше вярно, щяха да ни кажат кои са “опасните” добавки и кой е медицинският център и лекарят, който ги е изписал. Пак фармацевтичната индустрия подлива вода на холистичната медицина. Традиционнатавсеки ден избива хиляди хора, хранителните добавки им били виновни. Тази новина е скалъпена. Браво на вас, novini.bg, журналистиката ви е непрофесионална и манипулираща!

2020.08.13 | 04:55

7
Статията е крайно заблуждаваща 1. Споменатите вещества са лекарства, а не добавки 2. Взимани са в по-големи от препоръчителните дози 3. Добавките са страшно много различни видове, с различни ефекти, не може да се говори за всички обобщено Изводът, който прави статията - че добавките са вредни и хората да не ги пият - по никакъв начин не следва от описаната история
Lisa

2020.08.13 | 02:41

6
Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexcris.Com
зелено чооовече

2020.08.13 | 01:32

5
От край време има лъже илачи и простаци ,които ги купуват и приемат ,нещо удивително и неизкореняемо в съзнанието на тъпака ,който вярва в чудеса. От типа ,Ей сега ще изпия това и ще съм по- най- здрав,ама на .
jkl

2020.08.13 | 01:20

4
По описанието прилича на Тройчатка, но може и да е друго.
Ира

2020.08.12 | 23:47

2
И кои са тези добавки? Как да се предпазим като не знаем подробности?
Ученика

2020.08.13 | 00:29

3
Всички добавки под формата на прах, хапчета, разтвори и т.н. усилено предлагани в спортни зали и сайтове под път и над път. Като се започне от безобидни разтвори на глюкоза и се премине през различни термогеници и липотропици, които засилват температурата на тялото, чрез повишена честота на биене на съецето и така се разграждат мазнини та се стигне до откровено отравяне на организма с арсен и цианиди в "чудодейни" хапове намаляващи апетита рекламирани от известни силиконови "кифли" и хормонални препарати променящи генетиката на мокекулярно ниво и предизвикващи тежки изменения в организма са ВРЕДНИ. НЕ СЕ ДОВЕРЯВАЙТЕ! НЕ КУПУВАЙТЕ ПОДОБНИ БОКЛУЦИ!
Информация

2020.08.12 | 22:02

1
Статията губи смисъла си, тъй като не са написани популярните наименования на въпросните добавки. И не, това не би било безплатна реклама,а действителна профилактика за хората. Както и наименованието на Центъра, който ги предписва в животозастрашаващи дози.

Добави коментар

Водещи новини