Здравният министър сменя директора на болницата в Добрич заради ситуацията с коронавируса

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов и главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев дадоха брифинг в Добрич. 

Доц. Кунчев заяви, че ситуацията не е добра, а Общинската болница е допринесла за разпространението на коронавируса. Здравният министър потвърди думите му. 

Доц. Кунчев: Ситуацията в Добрич с COVID-19 не е добра. Областната болница има много грешки

"Две неща видях, които не ми хареса. Видях смесване на потоците - неизвестни пациенти, водят се без вирус, както и тези положителни за коронавирус. Един персонал, обслужва едни пациенти от двете категории на един етаж. Забелязах, че цивилни влизат в болницата без предпазни средства. Има липса на организация, ще инициираме общо събрание, което да избере нов изпълнителен директор на лечебното заведение. Има необходимост от такава смяна, много институции ме подкрепиха", разкри проф.Ангелов. 

"Знам, че медицинският персонал в болницата в Добрич е на ръба на силите си. Болницата в града не е изключение", заяви министърът на здравеопазването. 

Журналист: Заразата от коронавирус в Добрич расте като лавина, градът е пред хуманитарна криза

Апелирам всички - нека носят маски, да имат хигиена и спазват дистанция. Благодаря на всички, че спазват мерките, допълни проф.Костадин Ангелов и разкри, че не е видял подобно нещо в бензиностанция днес по път за града. 

Коментари

 1. 2020.08.11 | 17:07
  Маска няма да сложа пожизнено!Глобявайте си ме колкото си искате, всичките актове ги обжалвам в съда!Маска можете да ми сложите само на трупа.Благодаря за разбирането.
  1. 2020.08.11 | 18:00

   евала Даниелчо...

  2. 2020.08.11 | 17:47
   Яж ми кypa, бе комплексар! Никой не го интересува какво ще правиш. Ако искаш си слагай маска, ако искаш си слагай прашки, ако искаш мри. Все ни е тая. Ако умреш ще ти сложим маска на трупа, нали само това бълнуваш всеки ден.
 2. 2020.08.11 | 17:52
  има нездрав, идиотски вид.
  1. 2020.08.11 | 17:59
   и как трябва да изглежда според теб,кое му е нездравото?
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Ще си поставите ли противогрипна ваксина?

Ще си поставите ли противогрипна ваксина?

Избрано от Интернет