БЛС призова за спазване на противоепидемичните мерки

  • 07 август 2020 14:35

  • 471
  • 0
БЛС призова за спазване на противоепидемичните мерки
© Булфото (архив)

Продължава извънредната епидемична обстановка в страната, запазва се и тенденцията за ръст на новодиагностицирани с COVID-19. Опасността не е отминала и затова напомняме, че е необходимо стриктно спазване на противоепидемичните мерки – дистанция, дезинфекция и дисциплина, за да се овладее негативната тенденция. Това се казва в изпратена до медиите позиция на Българския лекарски съюз.

"За съжаление, сме свидетели на неспазване и подценяване на препоръките. Освен това преди дни беше разрешено отново да има публика на спортни състезания на открито, което също крие рискове, ако не се спазват противоепидемичните мерки", посочват от Лекарския съюз.

Д-р Станимир Хасърджиев за коронавируса у нас: Най-лошото предстои

"БЛС призовава всеки, който ще посети стадионите, или изразява своята свободна воля, да не забравя и личната си отговорност. Спазването на противоепидемичните мерки, макар и на открито, но в присъствието на много хора, е ключово, за да съхраним здравната система", заявяват от съсловната организация.

"От БЛС призоваваме за отговорно поведение, за да  съхраним здравето си, нашето и това на близките ни", се казва още в позицията.

Последвайте канала на

Novini.bg
471 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини