Проф. д-р Ангелов: Разкриваме координационен център за линейки с пациенти с COVID-19

Всички сценарии са възможни и ние се готвим за най-лошия. Тенденцията, която се наблюдава в България е, че заболеваемостта намалява. Това е за последните две седмици. Има увеличаване на смъртните случаи в уязвимите групи. Много са показателите, които се следят. Това заяви в ефира на Нова телевизия здравният министър проф. д-р Костадин АнгеловКостадин АнгеловКостадин Ангелов е роден на 7 юни 1977 г. Завършва Медицинския университет в София през 2004 г. по повод случаите на коронавирус у нас.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12672

Що се отнася до Варна и до Русе, той заяви, че цялата ситуация се контролира. "Взети са им проби, има настанени за лечение. Много е важно всички мерки, които ние казваме,  да се спазват. Не можем да сложим полицай до всеки човек, това е до лична отговорност", смята още той.

Коронавирусът взе 11 жертви у нас за последното денонощие

"Истината е, че за вируса има още много неизвестни. Липсата на лекари в здравната система е проблем от години. Там където има специалисти - се разкриват структури", каза още той. По думите му няма отказ от лечение на хора, има оборудвани реаномобили за пациентите, които се нуждаят от това.

"Ще се създаде координационен център, в който ще пристигат линейки с пациенти с коронавирус и той ще ги насочва към болниците, които ще ги приемат.  У нас има 160 лекари, които са инфекционисти. Имаме достатъчно профилни специалисти, не е необходимо тези пациенти да бъдат лекувани само от инфекционисти. Имаме достатъчно реанимационни легла", подчерта още той.

Според него има достатъчно лични предпазни средства за месеци напред.

"163 млн. лева е проектът за реформа на Спешната помощ. Ще бъдат осигурени максималният брой на необходимите линейки. Пристигането на линейката зависи от мястото, където се намираме. Целта ни е малките общини да бъдат оборудвани с необходимата апаратура. Ще бъдат закупени три хеликоптера, в момента имаме на разположение такива от Министерство на отбраната", обясни още проф. Ангелов.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12672

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

 1. 2020.08.05 | 17:00
  Жалка ни картината, пълна шуробаджанащина. Този мухльо ли ще управи здравеопазването, той Бойко щом това са му капацитетите като Коста Ангелов значи наистина е жалък. Ангелов беше до преди 12 години студент по медицина и председател на комисията по настаняване, тогава изнудваше студентите за пари за да ги настани в общежитията, след това много бързо "връзките" му помогнаха бързо да защити докторат, директор, доц., проф. и сега министър !
 2. 2020.08.05 | 11:06
  Поредната пародия, после нямало медицински персонал, щели да дават на тия които са на първа линия, а за другите??? тях кучетата ги яли, нека работят за смешни пари, но като ви потрябват на зима да видим от къде ще намерите медицински персонал. Всичко е прах в очите, загубена държава. Тия лекари, сестри и други нямат ли синдикати??? Съседката ми се хвали, бачкам в хранителен магазин вземам повече пари от една медицинска сестра, няма нощни дежурства, отговорност, напразно съм си загубила годините да ставам сестра. А от другата страна един излиза по телевизията и реве, че не достигало персонал по болниците, е с тия смешни заплати няма да стане
 3. 2020.08.05 | 10:26
  ОСТАВКА!!!Поредния сготвен!!!Ти защо се хвана на това хоро бре къзъм!!!
 4. 2020.08.05 | 09:57
  днес ще змеряме герберастките варвари с фекалии
 5. 2020.08.05 | 09:55
  След като личния лекар не може да изпрати безплатно по здравна каса пациенти със съмнение за Ковид да се изследват,всички останали мерки се обезсмислят.Само пулмолог при доказана пневмония може.Вие видяли ли сте циганин да изкара 100 лева за изследване?По улиците е пълно с биологични бомби.Иначе заплати се вдигат на администрации.Да сме живи и здрави вече не е пожелание ,а подигравка!
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Имате ли познати, преболедували или станали жертви на COVID-19?

Имате ли познати, преболедували или станали жертви на COVID-19?

Избрано от Интернет