Ръст на заразените и липса на медицински персонал в Благоевград

  • 04 август 2020 09:22

  • 580
  • 0
Ръст на заразените и липса на медицински персонал в Благоевград
© Bulgaria on air

Броят на заразени с COVID-19 в страната се увеличава. Според РЗИ-Благоевград за изминалия уикенд случаите са нараснали със 61. Кметът на Благоевград Румен Томов коментира за  сутрешния блок на Bulgaria on air, че капацитетът на болничните заведения е към максимума си.

"Има още съвсем малък резерв. За съжаление, липсата на медицински персонал не ни дава възможност да разкрием други звена за лечение от COVID-19. Защо се увеличават случаите с положителни резултати? Защото хората вече се движат свободно, някои от тях не спазват мерките - има разхлабване както на мерки, така и в поведението на гражданите", отбеляза Томов.

Той обясни, че ако няма къде да бъдат лекувани новозаразените, ще се действа според обстановката.

Вижте къде са новите заразени с коронавирус в страната

"Ще се пренасочат други специалисти от други звена, но е изключително трудно и с медицинския персонал. Проблемът е сериозен, но мисля, че ще се справим", уточни кметът на Благоевград.

"Медицински сестри също липсват. Ние търсим от нашите звена в общината. Не всеки се съгласява да помага в тази обстановка", добави Томов.

Той посочи, че в града няма ясно изразени огнища на коронавируса, тъй като случаите са разпръснати. По думите му трябва да свикнем да живеем с вируса и хората да спазват наложените мерки.

"Крайно време е Министерството на здравеопазването да посочи конкретни параметри. В една дискотека, ако има 500 места - процент от разрешените места да бъдат посещавани от клиенти на дискотеки, ресторанти, магазини", каза Томов.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
580 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини