Шест магнитни бури ни връхлитат през август

  • 29 юли 2020 15:50

  • 10236
  • 0
Шест магнитни бури ни връхлитат през август
© pixabay

През последния летен месец ще се появят до шест магнитни бури с различна сила, които могат да повлияят на по-чувствителните хора. 

Магнитните бури възникват, когато поток от слънчева материя удари магнитното поле на Земята, създавайки някои вълни.Те са предизвиквани от изригвания на Слънцето и могат да причинят смущения в електричеството, радиовръзките и спътниковата навигация. Те могат да повлияят негативно и върху самочувствието на някои хора.

Слънцето се сдоби с два вида петна заради смяната на цикъла

Слаба буря ще се случи на 2 август, така че няма да засегне по-голямата част от населението по никакъв начин. Средната буря ще се случи на 10 август, предава zdrave.to. На 13-и и 14-и - ще се появят слаби явления, докато на 21-и и 22-и ще има силна буря, която ще продължи повече от един ден. И последното събитие се очаква на 29 август.

Не е нужно да се притеснявате, ако тялото ви не реагира по никакъв начин на космическото време. Ако има някакво влияние, то ще е само под формата на леко влошаване на настроението.

По правило хора, на които им влияят магнитните бури имат главоболие, вдигат кръвно налягането, умората се проявява без особена причина, възниква болка в мускулите и ставите и сънят е нарушен. Също така, често всичко е придружено от лошо настроение и депресивно състояние. Хората се дразнят на близките си без повод, в резултат на което възникват кавги.

За да коригирате ситуацията, струва си да се разхождате повече на чист въздух, да спите достатъчно, да се откажете от вредна храна, алкохол и цигари и да пиете повече билкови чайове. Магнитните бури могат да продължат няколко часа или няколко дни. В тази връзка препоръчваме винаги да имате при себе си аптечка, особено ако имате хронични заболявания (често се появяват рецидиви по време на бури).

Последвайте канала на

Мая Йорданова
10236 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини