Изследване: Страхът от коронавируса по света е изместен от раздразнение

Хората по света са престанали да изпитват страх от коронавирусната пандемия и той е изместен от раздразнение. До този извод се стигнали учени от водещ технологичен университет в Сингапур след анализ на над 20 милиона поста в Туитър между януари и април, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Около половината от съобщенията в периода от януари до началото на март изразяват страх, а пикът на негативните настроения е на 12 март, тоест ден след като СЗО обяви пандемия, установява изследването. Анализаторите констатират и ксенофобски настроения по адрес на Китай и китайците още в началото на разпространението на вируса.

Как COVID-19 се отрази на психиката ни?

Вълната от раздразнение започва да се надига през април на фона на затягането на ограничителните мерки в много страни. Чрез алгоритъм за търсене по ключови думи е установено и наличието на оптимизъм, свързан с патриотични настроения в някои държави.

Предварителните данни от изследването сочат, че в периода април-юни потребителите на Туитър по света изпитват предимно недоволство и отчасти песимизъм.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Коя ваксина срещу COVID-19 бихте си поставили?

Коя ваксина срещу COVID-19 бихте си поставили?

Избрано от Интернет