71-годишен с бронхопневмония е с коронавирус в Хасково

  • 15 юли 2020 11:17

  • 870
  • 0
71-годишен с бронхопневмония е с коронавирус в Хасково
© Pixabay

За последното денонощие на територията на област Хасково са взети шест проби за наличие на коронавирусна инфекция. Четири проби са взети от МБАЛ-Хасково. Това съобщиха от Областната администрация.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Три от тях са контролни на 31-годишния мъж, 55-годишната жена и 67-годишната жена от община Хасково. Трите проби са отчели отрицателен резултат и предстои днес пациентите да бъдат изписани и поставени под карантина на домашно лечение.

Четвъртата проба е на 71-годишен мъж от община Димитровград с бронхопневмония, настанен в Инфекциозно отделение. Пробата е отчела положителен резултат. Контактните лица са издирени и са им връчени предписания.

Другите две проби са взети от РЗИ-Хасково. Те все още се обработват. Двете проби, взети от МБАЛ-Харманли на 13 юли, са отчели отрицателен резултат.

Новите случаи на COVID-19 у нас са 234

Към РЗИ-Хасково е постъпила информация за още два положителни случая за COVID 19 на територията на областта. Те са на две жени на 57 години и на 43 години от община Димитровград. И двете проби са направени извън областта, но жените живеят на територията на общината. Епидемиологичното проучване продължава в днешния ден. Националната информационна система отчита два случая поради корекция на информацията.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
870 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини