Д-р Околийски: Сега е моментът да мислим за последствията от пандемията

В България се наблюдава сериозно увеличаване на случаите на коронавирус и сега е моментът да мислим за последствията от пандемията, обясни за "120 минути" по бТВ българският представител на Световната здравна организация д-р Михаил Околийски.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18831

Той коментира и продължаващите протести у нас. По думите му част от недоволството може да се дължи на последствията от изолацията заради коронавируса. Околийски смята, че по този начин е генерирано напрежение между хората, което трябва да намери своя „вентил“.

„Скупчването на хора на едно място без предпазни средства и дистанция води до предаване на вируса. В момента сме свидетели на подобна статистика – увеличаването на броя заразени както у нас, така и в световен мащаб“, коментира той.

Според него се събират все повече доказателства, че в затворени помещения с компрометирана вентилация, рискът човек да се зарази е по-голям и изтъкна, че тепърва ще се анализират данните дали и чрез въздух се предава COVID-19.

СЗО препоръчва да се намери баланс между здравия разум за опазване благото на хората, опазването на икономиката и психичното здраве“, допълни още той.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18831

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Коя ваксина срещу COVID-19 бихте си поставили?

Коя ваксина срещу COVID-19 бихте си поставили?

Избрано от Интернет