Кметът на Велико Търново се тества за коронавирус

  • 03 юли 2020 18:02

  • 791
  • 0
Кметът на Велико Търново се тества за коронавирус
© Pixabay

Потвърдени са 15 случая на заразени с COVID-19 във Великотърновска област през последното денонощие, съобщи на брифинг областният управител проф. Любомира Попова, която е и председател на Областния оперативен щаб.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Новите случаи са в общините Велико Търново, Свищов и Горна Оряховица. Осем от тези случаи имат връзка с абитуриентските балове от 27 юни. Във връзка с това са изследвани 37 души. Установени са контактните, под карантина са 40 души.

161 нови случая на коронавирус у нас

Сред карантинираните има представители на местната власт, работещи в община Велико Търново, те спазват 14-дневната изолация, а сградата на общината е щателно дезинфекцирана, уточни проф. Попова. Тя посочи, че кметът на общината Даниел ПановДаниел ПановДаниел Димитров Панов е български политик, роден на 4 октомври 1967 година в град Велико Търново, е с отрицателен тест, но е в 14-дневна изолация. Той не е общувал с други представители на общината след абитуриентските балове, отбеляза проф. Попова.

След всеки нововъзникнал случай се проучва кръгът на контактни лица в рамките на 12 часа, каза директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Евгения Недева.

Увеличението на случаите не е клъстерно, то е дифузно, посочи тя и уточни, че двама от новозаразените са хоспитализирани, но състоянието им е добро.

От март до днешна дата на територията на Великотърновска област са диагностицирани с коронавирус 58 души. От тях 28 са излекувани, 19 са в домашна изолация за 14 дни, шестима са хоспитализирани, четирима са починали, каза д-р Недева.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
791 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини