Кметът на Белица с подробности за завърналите се българи от германската кланица с COVID-19

  • 24 юни 2020 08:12

  • 2351
  • 4
Кметът на Белица с подробности за завърналите се българи от германската кланица с COVID-19
© Pixabay

Разбрах, че имаме прибрали се хора от кланиците в Германия с бум на коронавирус, от медиите. Те са пристигали в петък. Аз разбрах в понеделник. Още същият ден бяха поставени под задължителна карантина. Това заяви пред БТВ кметът на община Белица Радослав Ревански. 

Вчера стана ясно, че български работници от германската кланица, превърнала се в огнище на COVID-19, са се завърнали у нас. 

"Бързите тестове на всички са отрицателни, но днес ще бъдат направени и ПСР-тестове. Тестването ще е за сметка на общината. Държа да кажа, че поведението им е било безотговорно. Нека всички, които се прибират предупреждават общините и властите", каза още кметът на града. 

Работници от германските кланици с COVID-19 се прибраха у нас, властите не знаят

"Вчера се опитаха да посетят роднини, след като бързите им тестове бяха отрицателни. Забраних и все още са под карантина", разкри Ревански.  

"Реших да се прибера заради коронавируса в кланицата. Наехме бус и се прибрахме. В кланиците имаше термокамери, работехме с маски. Условията ни бяха много добри", заяви Румен Захаров, работник от кланицата с бум на коронавирус в Германия. 

Шофьорът, прибрал българите ни от Германия, е возил и други хора от съседна община. Предстои да бъдат издирени. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2351 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
mari

2020.06.24 | 08:48

1
Защо се върнахте? нали в Германия Ви е било хубаво? Нали тяхната здравна система е по-добра!!! Или нямате осигуровки и ще ви излезе солено едно лечение!!! А сега се юрнете по роднините, та и те да пострадат!!! сами не се пазите, поне помислете за майките и бащите си, че те са с много заболявания и трудно ще изкарат една такава вирусна инфекция...

2020.06.24 | 09:55

4
Те са по договори тип А1. Би следвало да се осигуряват в България от българските фирми посредници. Дали се прави е друг въпрос.
Надя

2020.06.24 | 09:31

2
Ами нали преминават през граница там не разбраха ли от къде пристигат тези хора?
мими

2020.06.24 | 09:36

3
Паднаха ограниченията за хора от ЕС и сега всеки си щъка, без да ги питат от къде са-либералната политика на ЕС

Добави коментар

Водещи новини