Проф. Костадин Ангелов: В болниците има всичко необходимо за борбата с коронавируса

  • 19 юни 2020 13:20

  • 1266
  • 6
© Novini.bg

Разполагаме с всички медикаменти, налични в света, за борбата с COVID-19. Това каза на брифинг изпълнителният директор на Александровската болница проф. Костадин Ангелов, предаде репортер на Novini.bg.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33003

Разполагаме с достатъчни количества антимикробни препарати, антибиотици, достатъчни количества медикаменти, които се използват за лечението на ХИВ инфеция, достатъчни количества медикаменти, които се използват за лечение на други вирусни инфекции, достатъчни количества дексаметазон, достатъчни количества медикаменти, кито се използват за лечение на т. нар. цитокинова буря - най-тежкото усложнение при тези пациенти, достатъчни количества лични предпазни средства, заяви той.

На живо: Борисов за новите случаи на COVID-19: Без паника! Няма да затягаме нищо, вирусът е омаломощен

Всичко, което е разписано за поведение при тези пациенти, е налично в лечебните заведения, посочи проф. Ангелов.

В началото вирусът беше изключително агресивен, с изключително висока вирулентност (способността на вируса да уврежда организма - б. ред.). В момента тежестта на заболяванията, които този вирус предизвиква, е по-малка, вирусът има по-малка разрушителна способност. За да оцелее вирусът, той трябва да се приспособи към нас - да не ни убива, за да може и той да съществува, коментира проф. Костадин Ангелов.

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1266 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2020.06.19 | 19:46

6
нищо няма, а в провинцията е направо ад,то в провинцията и болници няма
В болниците има всичко необходимо ....

2020.06.19 | 16:31

5
Да не са ги обединили с моргите?
Фен

2020.06.19 | 16:22

4
Професор Ангелов приказва глупости имало всичко необходимо. До колкото знам няма лекарство или ваксина която да лекува вируса . Със какво сте готови колко обдишащи апарата има по провинцията та и големи градове професора знаели
Болно сърце от самота не е за болница а друго

2020.06.19 | 15:40

3
Коронавирусът е обмислен заради 1 човек, той да го отнесе в "гроба" или живота му все нещо да не е наред, така ли ?! Некак си не му отива ! Даже на никой не му отива !!!

2020.06.19 | 15:00

2
Дразня се като дават глас на този псевдопрофесор Ангелов, той е символ на корупцията и шуробаджанащината в нашата страна, завърши медицина с връзки и го направиха докторант, директор, доц. и професор само за няколко години за сметка на много по къдарни от него българи . Той още като студент казваше че щял да стане директор и позна!

2020.06.19 | 13:51

1
Сега и ти ли защитаваш Бойко, до онзи ден нямахте сега имате!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини