Сбирката в Перущица на евангелисти е била на закрито, кметът няма право да затвори църквата им

  • 19 юни 2020 07:56

  • 2192
  • 3
Сбирката в Перущица на евангелисти е била на закрито, кметът няма право да затвори църквата им
© Pixabay

Ситуацията в ромската махала "Запад" е спокойна. Всички хора се придвижват до работните си места. Това заяви пред БТВ Мария Вълканова, кмет на Перущица. 

Припомняме, че пастор от Варна организира масова сбирка на евангелисти от над 50 души в Перущица, като така предизвика огнище на заразата. Мъжът почина вчера, а засега петима души от квартал "Запад" са заразени. 

Карантинираните 20 души са без симптоми и в добро общо състояние, разкри още тя. 

Почина пасторът с COVID-19 от евангелистката сбирка в Перущица

"Не бях наясно за сбирката на евангелистите. По принцип не се изискват разрешения за такива сбирки. Събрали са се доста хора и то на закрито", допълни Вълканова. 

"Дезинфекцираме през определено време, полицията спира струпването на много хора. Само дистанцията може да ни спаси от вируса", каза още тя. 

"Хората от махалата искаха да разберат кои са заразените. Всички са спокойни сега. Надявам се да няма нови случаи", допълни Мария Вълканова. 

Масова евангелистка сбирка предизвика бум на COVID-19 в Перущица

"Хората в квартала не са присъствали на тази сбирка. Нямам право да затворя църквата. Има обаче заповед на министъра - хората да са през стол", завърши кметът на Перущица. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2192 3

Коментари 3

Добави коментар
Сега е модерно

2020.06.19 | 08:27

1
мургавите босове да се преименуват на пастори. И да цицат от който каквото могат.
ОН

2020.06.19 | 09:53

3
няма връзка с горната статия,но питам НОВИНИ БГ.защо по дяволите давате трибуна на мангъров,изръси 1куп глупости вчера,че чак похвали фелдшера от Каолиново(Бог да ги прости него и жена му)че лекувал с чай и асперин.Анатема за теб,скрий се дълбоко изамълчи най после.

2020.06.19 | 08:41

2
Правилно. Кмете, остави мангалите да умрат, те си го искат. Стига вече лечение на идиоти, които не искат да бъдат лекувани.

Добави коментар

Водещи новини