От СЗО сериозно се разтревожиха за разпространението на Нипа

  • 16 юни 2020 12:19

  • 9392
  • 3
От СЗО сериозно се разтревожиха за разпространението на Нипа
© Getty Images (архив)

Докато светът продължава да се бори срещу разпространението на COVID-19 и усилено търсене на ваксина, от Световната здравна организация предупредиха за съществуването на друг патоген, който според здравните експерти от СЗО е по-опасен от коронавируса.

Става въпрос за вируса Нипа (VNi), който поразява както животните, така и човека. Причината от Здравната организация да насочат международното внимание към този вирус са случаите от последните дни в Индия, където от 18 заразени с VNi 17 са починали.

Най-смъртоносните болести в света

Според информация на в-к "Ню Йорк Таймс" вирусът, който се предава от прилепи и за него все още не е открито лекарство или ваксина, в момента е напуснал пределите на Индия и "по всяка вероятност вече е в Дубай, където работят доста индийци", отбелязва американското издание.

Симптомите на заболяването, което е регистрирано за първи път в Малайзия през 1998 г., са грипоподобни, придружени с треска и болки по тялото и може да нанесе сериозни поражения върху мозъка.

Последвайте канала на

Novini.bg
9392 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
с.т.

2020.06.16 | 14:28

3
А сега ни затворете заради Нипа! Чантаджиите от СЗО не разбраха ли, че вируси винаги е имало и ще има. Не могат да затворят света. Като го затвориха, стигнахме до икономическа криза, в която много хора вероятно ще умрат не от вирус, а от глад. В крайна сметка хората сме част от природата и при нас също действат природните закони, т.е. на ред идва естественият подбор. Стига всяване паника! По-лабилните вече не знаят на кой свят се намират от страх.

2020.06.16 | 13:20

2
Шикългрубер и Томас Малтус са твърдели, че много измет трябва да бъде заличена от планетата и природата го потвърждава с тези вируси, оптимално ще е, ако има 3 милиарда бели човеци по света и цялата Африка е резерват за животни с хотели за туристи.
wtf!?!?!??!

2020.06.16 | 12:41

1
ей тия гнусни мангасари ни разболяха всички , мамка им нечистоплътна всеядни уроди!!!

Добави коментар

Водещи новини