Около 300 жители на Доспат са под карантина

  • 11 юни 2020 14:33

  • 1107
  • 1
Около 300 жители на Доспат са под карантина
© Novini.bg

Около 300 жители на община Доспат са поставени под карантина, съобщи Красимир Горов, председател на Общинския кризисен щаб. По негови данни общият брой на хората с положителни проби за COVID-19 до днес е 95, като четирима от тях са настанени в болница, но в добро състояние. Обстановката в Доспат видимо се успокоява, след като са взети мерки за локализиране на заразата, смята Горов.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33003

Сред поставените под карантина има цели семейства. За тях Общинският щаб изпраща доброволци, които да им доставят храна и медикаменти. Жителите на Доспат се отнасят с разбиране към наложените мерки за ограничение и ги спазват, допълва председателят на местния щаб. Пътуването от и към Доспат не е ограничено, но общината призовава местните жители да не тръгват на път, ако не е наложително.

Още 13 заразени с COVID-19 в Доспат

С изключение на затворения от тази седмица цех за производство на играчки, в който възникна огнището на зараза, всички останали предприятия в града продължават работа при стриктни противоепидемични изисквания. В едно от предприятията са изследвани всички около 200 работници, като тестването е осигурено от собственика на компанията.
От Общинската администрация предполагат, че епидемичната ситуация няма да се отрази на летния туристически сезон в Доспат, който обичайно започва след 15 юли.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1107 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.06.11 | 16:41

1
Целият град трябва да е под карантина бе бунаци не се ли научихте от чуждият опит как се справят затварят целият град. Ква е тази карантина когато всеки се среща с всеки това е някаква пародия.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини