Доц. Мангъров: Сутрешните изпълнения на Щаба е хубаво вече да спрат

Не очаквам да има втора вълна на зараза от коронавирус през есента в този апокалиптичен смисъл, в който се говори. Това коментира в Русе доц. Атанас Мангъров, началник на Детската клиника към Инфекциозна болница в София.

По думите му този вирус, ако евентуално остане сред населението, в никакъв случай няма да предизвика епидемична заболяемост - "в този смисъл, в който се очаква, когато се казва за втора, трета вълна".

,,По начало тези вируси нямат способността да живеят трайно сред човешката популация. Мисля, че в момента сценарият, който се развива, в значителна степен повтаря това, което се случи през 2002-2003 година. Тогава първият вирус на SARS се появи през ноември 2002 г., вихри се цяла зима и пролет на 2003 г., а през юни 2003 г. изчезна. Това е, което може да се очаква. Дори и този вирус да остане, той ще остане в състояние на едно тлеене, но в никакъв случай и на епидемични взривове'', заяви Мангъров.

По думите му обстановката в момента се нормализира.

,,Вижда се, че нещата вървят към своя край. Хубаво е колкото може по-бързо да се върнем към нормалния начин на живот. Хубаво е също така да спрат тези сутрешни изпълнения с Щаба, от които мисля, че няма нищо добро. Хубаво е да се обърнем назад и да погледнем това, което се случи, да се опитаме да разберем защо се случи. Защото всеки, който не познава, който не прави разбор на историята си, е осъден да я повтаря", заяви Мангъров.

Доц. Мангъров: Много скоро ще се върнем изцяло към нормален живот

Той участва в Русе в медицински форум на тема "COVID-19 - в настоящето и въпросът за бъдещето", организирана от партия АБВ.

Председателят на партията Румен Петков заяви, че на 22 май тази година е изпратил заявление по Закона за достъп до обществената информация до Министерския съвет. С него той иска да му бъде предоставено копие на водените протоколи от проведените заседания на Националния оперативен щаб. Петков каза, че така ще се разберат мотивите за всяко едно действие, предприемано от Щаба.

Коментари

 1. 2020.06.05 | 19:17
  Изрод! Трябва да бъде съден за подстрекаване към масово самоубийство!
 2. 2020.06.05 | 06:03
  Психопат.Не му обръщайте внимание на тоя злобар.Потърсете мненията на хора и майки,които са попадали за лечение при него ,и ще се убедите що за доктор е.Само ще ви кажа , едно от най- честото оплакване е ,че с едно и също лекарство лекува почти всички болести.Този доктор е даже опасен ,работейки като такъв в с-та.А не знам защо ,му се дава трибуна в медиите да ръси нелепости и да подвежда хората.Цял свят се тресе от тази смъртоносна зараза ,а той като "ВЪРХОВЕН" специалист,говори фасмантагории.Този човек е БОЛЕН ,не му се вързвайте на изцепките!
 3. 2020.06.03 | 15:03
  БРАВО НА ДОЦЕНТ МАНГЪРОВ...ЕДИНСТВЕНИЯ СВЕСТЕН ЧОВЕК КОЙТО БИ СЛЕДВАЛО ДА ВОДИ НАЦИЯТА В ТАЗИ СИТУАЦИЯ,А НЕ ОНЗИ ИЗМИСЛЕНИЯ НЕРВАК ЕВФРЕЙТОР КОЙТО ДОРИ НЕ ИСКА ДА ОТГОВАРЯ НА ЗАДАДЕНИТЕ МУ ВЪПРОСИ.ТИКВАТА ТРЯБВАШЕ НЕГО ДА СЛОЖИ НАЧЕЛО..АМА ОТ ТЪП КОМУНИСТ МУТРА КАКВО ДА ОЧАКВАШ ОСВЕН ПРОСТОТИИ
  1. 2020.06.04 | 16:06
   Не честтен, а с чАстен интерес е доцента и мнооого завижда
  2. 2020.06.03 | 17:26
   млък бе да е,б,а твойта мама комунистическа простак
  3. 2020.06.03 | 16:35
   накъде да ви води,към гробищата ли,спокойно има време да ги напълните,то ви се говори, дава ви се пример,хора едва оживели разказваха по тв как са оцеляли,доктори умряха, в Русия дори 101 ,това са хора с образование, хора, спасявали животи, ето и в България умряха доктори... вие пак не признавате;като се заразите и като почнете да се давите в собствените си лиги тогава си спомнете какво сте писали, само че в такива моменти, хора като вас стават толкова жалки и си мислят ,че докторите са богове, ала не са,правят всичко което могат и всеки ден рискуват живота си,заради такива като вас,които не спазват правилата и се мотаят по кръчмите и по улиците,мислейки че са абсолютно недосегаеми
  4. 2020.06.03 | 15:50
   няма такъв човек.Това са гербераски лъжи на троловете им.
  5. 2020.06.03 | 15:46
   главният епидемиолог и архитект на по-либералния подход в борбата с коронавируса в Швеция призна, че страната му е понесла твърде много смъртни случаи от Covid-19 и е трябвало да направи повече за спиране разпространението на заразата, информират "Гардиън" и "Ройтерс". Андерс Тегнел, който преди критикува други държави заради стриктните ограничения, които според него не са ефикасни на дълъг период, коментира пред Шведското радио, че е напълно очевидно, че страната е имала потенциал за подобряване на това, което са направили. Запитан дали твърде много хора са починали в Швеция, той отговори: "Да, абсолютно". Тегнел добави, че държавата ще трябва да помисли дали има начин за предотвратяване на такава висока смъртност в бъдеще. МАНГЪРОВ ДА СПРЕ С ПРОСТОТИИТЕ И ДА СЕ ИЗВИНИ !!!
 4. 2020.06.03 | 18:26
  МАНГЪРОВ Е ЕДИН ТЪРГАШ, КОЙТО НЕ УСПЯ ДА НАПРАВИ БИЗНЕС С МАСОВИТЕ ТЕСТОВЕ И ЧАСТНАТА СИ ЛАБОРАТОРИЯ! АКО ТОЙ БЕШЕ В НОЩ СИТУАЦИЯТА В РБ ЩЕШЕ ДА Е КАТО В Швеция.. ПОВЕЧЕ УМРЕЛИ ОТ РУСИЯ!!!
  1. 2020.06.04 | 16:04
   Така е! Блокирано е одобрението на постовете срещу Мангъров
 5. 2020.06.03 | 16:27
  КОЙ СИ ТИ В ДЪРЖАВАТА,ЧЕ ДА КАЗВАШ КАКВО Е ХУБАВО И КАКВО НЕ? АЗ, КАТО ГРАЖДАНИН НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ДЪРЖА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МНОГО ДА ПОЛУЧАВАМ ДАННИ И ТО ОТ ЩАБА ЗА ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА,ЗА ЗАРАЗЕНИТЕ И ОСОБЕНО МНОГО ЗА БРОЯ НА ПОЧИНАЛИТЕ. Не искам да плаша никого,но заразата в България тепърва набира скорост и това е ПЪРВАТА ВЪЛНА,Господин Борисов, вие ли управлявате България или някакъв доктор Мангъров? Медиите да спрат да дават думата на всякакви докторчета,а да се излага единствено информацията от щаба.Някои от интервюираните даже бяха попрочели моите предсказания,които се сбъднаха и вече няколко пъти ги преповтарят ту тук,ту там. Аз повече няма да казвам какво се задава,само ще намекна ,че трябва повече да се вслушвате в думите на генерал Мутафчийски. Знам,че искате всичко да е розово, ама е сиво и ще се задържи още дълго време такова в целия свят.Това че, писах в блиц през февруари че в БГ няма да има толкова много заразени и толкова умрели като в другите държави,не означава че трябва да разпускате юздите,напротив, нищо не е отминало.Много съм ядосан и се ядосвам като прочета глупости и то казани от хора с образование.Вместо да дават пример,те...пфуу
  1. 2020.06.03 | 22:45
   всеки гражданин на държавата има право да се изказва и да отстоява правата си ; хора които не вярват в Бог и не знаят нищо за Него да не ме квалифицират и съдят,за разлика от бата тая и мадам оная, аз не контактувам с демони,затова и точността ми е 100 %;може да съм пророк, може ясновидец, а може и извънземно, както и да е;не се обиждам от прости хора; пожелавам ви здраве, също и късмет,защото ще ви трябва
  2. 2020.06.03 | 17:23
   Кой е Мангъров ли ??? На майка ти любовника е , още въпроси имаш ли гробарска болшевишка отрепко ?
  3. 2020.06.03 | 17:15
   "Ясновидец", надценяваш се ! Да не мислиш, че му пука на някой, ти какво искаш...
  4. 2020.06.03 | 17:12
   Пророк ли си , ясновидец ли си , полтъргайст ли - теб няма ли да те окачи нещо , че да се разкараш ?... Много си глупав !
  5. 2020.06.03 | 16:38
   "Реалист" , много точно и на място казано .
  6. 2020.06.03 | 16:35
   Ти си явно много болен душевно. Затова християнството изключва ясновидството, понеже уврежда душата. Нищо страшно не се задава, не плаши глупавите! Прочети какво се случва с епидемията в момента и какво се е случило с предишните две епидемии от коронавируси през 2002 и 2012 година. Изчезнали са както са се появили. Това се случва и със сегашната епидемия. Отиди се лекувай, най- страшно е да си душевно болен. Съчувствам ти, дано се оправиш.
 6. 2020.06.03 | 19:36
  Коя България е с Мангъров? С Др. Менгеле сухите съчки...
  1. 2020.06.03 | 19:41
   Ми като не му харесват, да не ги гледа, защо трябва да се изказва от името на всички и кой е той и каква власт има, че да дава съвети какво да се прави в държатата. да си гледа частния бизнес, ама май не му върви да затова меле много
 7. 2020.06.03 | 18:33
  Лангър-Мангър, Лангър- мангър. Да скрие вече.
 8. 2020.06.03 | 17:55
  Време е някои "сухи съчки" да спрат да ги дават по телевизиите! Не ви ли се струва че Мангъров и подобни нему, взеха да стават по-опасни от настоящите и бъдещи вируси?
 9. 2020.06.03 | 17:54
  По скоро Мангъров ти трябва да спреш да се изявяваш по медиите на хората им втръсна от глупостите дето дрънкаш.
 10. 2020.06.03 | 17:41
  Мангъров има правото да плюе щаба колкото си иска но без да се сърди когсто щаба плюе по него...сеободна страна сме всеки да си има мнение...но моето е че на мангъров му се плаща да плюе щаба докато щаба искрено и безплатно си плюе мангъров
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Готови ли сме да посрещнем втора вълна на коронавируса?

Готови ли сме да посрещнем втора вълна на коронавируса?

Избрано от Интернет

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.