Проф. Габровски: Трябва да сме горди от успеха в битката за живот

"Доста тежки три месеца преминаха", заяви пред Нова телевизия проф. Николай Габровски от "Пирогов".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13954

Той сподели, че вече всичко е сравнително по-спокойно.

Според него хората се заразяват не там, където е опасно и когато се страхуват, а там, където и когато се чувстват спокойни.Коментарът му е във връзка със заразени медици от "Пирогов", като обясни, че някои от тях са били в отпуск, когато са се разболели.

На въпрос дали септември ще има нова вълна, той отговори, че има място за оптимизъм. "Лятото като че ли оказва влияние. Каква е причината - не знам. Не знам и какво ще стане през есента, но най - важното е, че уцелихме правилния път. Като общество трябва да сме радостни и горди от резултатите, които постигнахме", каза проф. Габровски.

 

Проф. Аргирова: Коронавирусът отслабва

 

"Време е да се връщаме към един нормален живот", заяви още той пред "Събуди се".

 

 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13954

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

 1. 2020.05.23 | 16:05
  ГЕРБАВИЯ ВИРУС Е ПО - ОПАСЕН ! ПРИЧИНЯВА АУТИЗЪМ , СПАД НА IQ-то С 40 % ,СКЛОННОСТ КЪМ ОНАНИЗЪМ ПРЕД ПОРТРЕТИ И АНАЛЕН СЪРБЕЖ !
 2. 2020.05.23 | 09:35
  СЛЯП ГЛУПАКО!!!! ИМАШЕ ДЪРЖАВИ КОИТО СТАРТИРАХЕ С ТЕСТОВЕ И БЕЗ ОБУЧЕНИ ЛЕКАРИ ПРЕДИ БЪЛГАРИЯ!!!!! И ОТДАВНА ИЗЛЯЗОХА ОТ КРИЗАТА ЗА РАЗЛИКА ОТ НАС ЗАЩОТО НЕ ИМ СЕ СВИДЕШЕ ДА ПРАВЯТ ТЕСТОВЕ. ТОВА С КОЕТО ОПРАВДАВАШ ПОЛИТИКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО Е- НА КРИВ Х-Й И КОСМИТЕ МУ ПРЕЧАТ!!!
  1. 2020.05.23 | 10:02
   Колкото и крещиш по - умен няма да станеш . Кои са държавите дето излязоха и се оправиха ? Само някоя и друга островна , откъсната от света държава спряха да отчитат заразени . Всичи големи държави в които се правят много тестове , продължават да имат големи проблеми , въпреки че позатихват вече . Въпреки че имамаме не особенно голям брой тестувани и правителството опитва да си спести средства и да не тегли кредити , нещата са си относително спокойни и нови болни са рядкост и са предимно от едни и същи общностни групи , които и не спазват никви правила .Другите са рядкост или медицински лица . Ако се хвърлят някви огромни пари за изследвания всякви неща , за които ревете че се пестят , щяхте да ревнете , че се харчи и краде , и пак недоволни . Като нямате аргументи по-добре си мълчете , щото се излагате
 3. 2020.05.23 | 09:28
  Тоз е поредния глупак. Трябвало да се гордеем. С какво бе, тъпако?? С това, че зомбираха населението по света и го лъгаха за някаква измислена пандемия. Ще горите в ада лайнари, вие които лъжете хората, че има болест и им ограничавате правата като на животни! Умрете всички, които продължавате да лъжете, че има пандемия!
 4. 2020.05.23 | 09:08
  С какво да се гордеем бре? Ако в самото начало бяхте започнали с по 1000 проби за 24 часа до сега да сме приключили темата коронавирус!!!!! НО НАЛИ ДЗИФТАРЛЪКА Е НА ПЪРВО МЯСТО ЗА УПРАВЛЯВАЩИТЕ.....
  1. 2020.05.23 | 09:25
   В началото нямахме капацитет да изследваме повече от стотина души . имаше само три лаборатории и много малко обучен персонал за работа с такива тестове . това не става с магическа пръчка . Постепенно се обучаваше персонал и се оборудваха лаборатории . Също имаше и липса на достатъчно и надеждни тестове . Най - лесно е да гледаш отстрани и да плюеш , когато не са ти ясни много от нещата
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Уморени ли сте от мерките срещу COVID-19?

Уморени ли сте от мерките срещу COVID-19?

Избрано от Интернет