Акад. Свинаров: Генетичните тестове за COVID-19 са най-надеждни и подходящи

Генетичните тестове за COVID-19 са най-надеждни и подходящи, дори за ранна диагностика. Това заяви категорично пред Нова телевизия началникът на клиничната лаборатория и клинична фармакология в Александровска болница акад. Добрин Свинаров.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13660

Той каза още, че всеки ден от началото на пандемията в отделни страни се одобряват по 7-8 различни теста, но голяма част от тях впоследствие се оказват ненадеждни. Някои от тях пропускали до 40% от случаите, особено от тези в ранен стадий на болестта.

Акад. Свинаров обясни, че не е ясно колко време се задържат в организма антителата, които изграждат повечето от срещналите се с вируса. Все още е загадка и дали тези антитела създават имунитет.

„Изследването на безсимптомни също е важно, особено при затихване на епидемичната обстановка”, смята акад. Добрин Свинаров.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13660

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.05.23 | 16:03
    ГЕРБАВИЯ ВИРУС Е ПО - ОПАСЕН ! ПРИЧИНЯВА АУТИЗЪМ , СПАД НА IQ-то С 40 % ,СКЛОННОСТ КЪМ ОНАНИЗЪМ ПРЕД ПОРТРЕТИ И АНАЛЕН СЪРБЕЖ !
  2. 2020.05.23 | 09:48
    остана ли някой, който да не е академик, професор, доцент, генерал, звезда или легенда!??!?! а , да и експерти..........
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Какво би ви накарало да се тествате за COVID-19?

Какво би ви накарало да се тествате за COVID-19?

Избрано от Интернет