Проф. Аргирова: Коронавирусът започва да отслабва

  • 22 май 2020 08:45

  • 4331
  • 11
Проф. Аргирова: Коронавирусът започва да отслабва
© Кадър: бТВ

Докато преди два месеца аз самата казвах, че още няма мутации, сега вече те са описани и то съвсем подробно. Това е сравнително късен период за настъпване на мутациите при вирус, което означава, че ще намалее неговата инфекциозност и интензитет. Освен това броят на оздравелите се увеличава, а отделно има и хора, които са изкарали вируса, но изобщо не са усетили. Това коментира в сутрешния блок на bTV вирусологът проф. Радка Аргирова.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32986

,,Виждам нещата само като отделни малки огнищни епидемии. Ако някъде се появи лице, което излъчва вируса, би могло да се очаква заразяване, но то няма да бъде в тази мащабност от последните месеци'', отговори проф. Аргирова на въпрос дали очаква през есента да настъпи втори пик на заразата.

Отново повече излекувани от новозаразени с COVID-19, петима обаче са починали

По думите ѝ има няколко фактори, заради които коронавирусът бе толкова бързо овладян у нас.

,,Той навлезе у нас малко по-късно за разлика от други страни. Разбира се, важни бяха и мерките, които бяха взети навреме от правителството и оперативния щаб'', уточни тя.

,,Разпускането на мерките е много важен въпрос, който не бива да ни прави безотговорни. Отхлабването трябва да става бавно и постепенно, но някои хора решиха, че вече всичко е отминало'', каза проф. Аргирова и отбеляза, че най-важна остава личната хигиена на всеки един от нас.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
4331 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2020.05.22 | 12:33

10
Това бабе е изкуфяло НАПЪЛНО! Да си вирусолог не е като да си шумкарска к.урва, другарко професорке с диплома от Медицинския Университете на Спосрано 20! Вирусът отслабвал! На тая червена баба сфинктерът и е отслабнал вече и неконтинетно с.ере червени глупости! Като е отслабнал вирусът да отиде да да поеме няколко свежи глътки въздух от шланга на някой интензивно болен! Боже, какви Некадърни Същества си създал в тая окаяна БЪлгария! Боже нашият Народ НЕ Е толкова безбожен както комунягите се опитват да го направят след 1944! Имай милост Господи! Не всички са червени боклуци в тая страна!

2020.05.22 | 14:59

11
А ти кой си, бе neдал, гербофил? Изолирай се за 5 години, че е много страшно, може да умреш хахаха, БАЛЪК, МИШКА, КОНГОРМИСТ.
Реалист

2020.05.22 | 10:33

7
Какви глупости само може да се пишат по форумите!!! Ето ви я пълната свобода!! Всеки си пише каквото му роди въображението-конспирации,масони,империалисти, световен заговор,платени тролове. А истината е съвсем проста-целият свят взе адекватни мерки срещу нов и непознат вирус,който отне живота на близо половин милион хора по света!!! Борис Джонсън във Великобритания беше привърженик на разпуснатите мерки,след като прекара вируса друга песен запя,но неговата непоследователност коства живота на хиляди Британци-Великобритания е най-засегнатата от Ковид 19 страна в Европа.Опасността е реална,но Тъпаците го разбират едва когато се заразят! България има рядкия шанс да случи на управление,взело адекватни и навременни мерки,и сега България е една от страните с най-малко заболели и смъртни случаи в Европа и Света!!!
За да си реалист трябва и акъл

2020.05.22 | 10:43

9
В голяма, огромна грешка си. Вирусът има абсолютно една и съща крива на разпространението във всички страни. За около два месеца, епидемията отшумява, независимо колко хора са били заразени. Това няма нищо общо с идиoтcкитe "мерки". А това колко хора са се заразили е в пряка пропорционалност със стандарта на живот в дадена страна. Ако имаш повече пари, се движиш повече сред хора, посещаваш повече места и т. н. Затова в България за въпросните два месеца имаше толкова малко заболели, защото населението е прекалено бедно, за да отиде масово някъде да се зарази.
толкова много напъни

2020.05.22 | 10:36

8
за една мисловна диария.
?????

2020.05.22 | 10:00

4
Те лекарите са замаяни. Не знаят на кой свят са. Не им се работи или работят без желание, по-зле и от преди коронавируса, а народ няма да чакат пред кабинетите, както преди. Обяснете ни, на какво се дължи или се сърдят на ББ, че на полицията дават, а на тях не дават,.. А са за и против вируса... Д-р, то ще се разбере след време достоверна информация за коронавируса
и сега има информация

2020.05.22 | 10:03

6
за така наречения "вирус".Но няма да я намериш във официалните контролирани медии.
Валери Иванов

2020.05.22 | 10:01

5
То вируса е обикновен грип нормално.Всичко това се прави срещу хората,страх ,яко да мрът,казано от доктор измислен щаб.
това беше

2020.05.22 | 09:31

1
по скоро стресов тест,как ще реагират хората при опасност за собствения си живот. Следва етап 2 през есента.Който е започнал тази игра ,няма да се откаже лесно.
до този отдолу

2020.05.22 | 09:47

3
Явно ти нищо не си разрал.Вярвам че изобщо нямаше опастност ,а по скоро искаха да видят хората дали ще, се ПОДЧИНЯТ НА БЕЗУМНИ ЗАПОВЕДИ .И това се получи .Хората се заключиха доброволно по къщите за месеци ,а световната икономика отиде по дяволите.Знаем КОЙ ,държи парите във Света и какво следва ,като свършат парите на хората.
Не си разбрал явно

2020.05.22 | 09:38

2
За да е такъв тест, трябва да има реално завишени риск, а такъв нямаше. Просто една малко по- силна респиратора инфекция, но нищо близко до хепатит, хив или пък Ебола.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини