Вижте колко пъти дневно трябва да се мият ръцете, за да се предпазим от COVID-19

  • 21 май 2020 10:12

  • 2158
  • 4
Вижте колко пъти дневно трябва да се мият ръцете, за да се предпазим от COVID-19
© Pixabay

Британско проучване установи, че измиването на ръцете 10 пъти дневно намалява риска от заразяване с COVID-19 с една трета, пише в. "Дейли мейл". 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33003

Изданието цитира изследване на лондонския "Юнивърсити колидж", обхванало 1600 души. Екипът на Сара Бийл е анализирал здравните им данни през изминалите три зимни сезона. Изследваните често страдали от сезонни грипни заболявания, подобни на разпространението на коронавируса. Участниците в изследването трябвало да отговорят на въпроси, свързани с хигиенните си навици и колко често си мият ръцете през деня.

Тези, които спазвали този хигиенен навик между 6 и 10 пъти дневно, снижавали риска да се разболеят с 36 процента в сравнение с хората, които го правели от 0 до 5 пъти дневно.

Масовите дезинфекции срещу коронавируса предизвикват други рискове за здравето

Препоръките на Световната здравна организация за измиване на ръцете следват шест различни стъпки, които включват търкането на различните части на дланите, за да се освободим от максимален брой бактерии, припомня изданието.

"Като се има предвид, че Ковид-19 следва същите механизми на разпространение като сезонните вируси, получените данни говорят за голямата полза от честото измиване на ръцете по време на пандемията", коментира авторката на проучването Сара Бийл.

Според нея от значение е също каква е продължителността на измиването на ръцете и кога го правим. Когато е след завръщане у дома и преди ядене, рискът от заразяване с подобни на грипа заболявания значително се снижава, допълва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
2158 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
дърт тодорживков комсомолец, да ми ядат червените

2020.05.21 | 16:05

4
евалла другарко нинова,ние сме с вас ,дерзаите,деистваите,след 2год. да изчезне бсп(БКП)!!!!!!напред синя терминаторке!!!!!мачкаи корни!!!БЕЗПЛАТНО ВИ РУГАЯ И ТО С ОГРОМНО УДОВОСТВИЕ ЧЕРВЕНИ ТЪПОЪГЪЛНИЦИ(ако разбират от ъгли изобщо)!!!!! ВЕРВАИТЕ СИ ЧЕРВЕНОТИКВЕНИЦИ....>>КОРНИ ИДВА НА СИВА КОБИЛА И ЩЕ ВИ РАЗБИЧКА МАМАТА!!!!!!Ако случаино не доиде ,пак ще доиде с нова партия,начело на копеикин,славето,маичето и тем подобни знаини и незнаини червени миндили!!!БЕ ГАДЕВ,ти на мен(тодор живков) ли ще се правиш,много си малък бе мишок!!!!!!
Анатема,краваре!

2020.05.21 | 13:05

3
Специалистите по"Новичок"-а стават вече смешни.

2020.05.21 | 11:35

2
Като знам колко са чистоплътни европейците ми е чуднон до сега как не е плъзнала епидемия от хепатит
защо медиите

2020.05.21 | 10:37

1
у нас са собственост на олигарси-престъпници-масони, като Домусчиев,Пеевски,Прокопиев?Защо вместо да дават интервюта от ЗАТВОРА,те манипулират обществото със фалшиви статии и ТРОЛОВЕ ,със който са пълни сайтовете им.Мръсните пари ,който са натрупали през годините -БЕЗНАКАЗАНО, се използват за корупция във високите етажи на властта.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини