В Пловдив започва представителното проучване за COVID-19

  • 11 май 2020 10:30

  • 656
  • 0
В Пловдив  започва представителното проучване за COVID-19
© getty images

В Областна администрация в Пловдив днес ще се проведе среща на работната група, сформирана със заповед на здравния министър, която ще организира в града под тепетата представителното епидемиологично проучване за COVID-19.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33012

Ще бъдат обсъдени детайлите за предстоящото изследване. В него ще бъдат включени близо 1000 души, които ще дадат кръвни проби. Изследването ще установи кои имат антитела след контакт с вируса. Кръвните проби ще се изследват в Пловдив.

5 нови случаи на деца с COVID-19 у нас, 17 души са излекувани

"В лабораторията на Медицинския университет в Пловдив ще бъдат изследвани кръвните проби на тези пловдивчани, които ще участват в масовото проучване за COVID-19.Самият лабораторен анализ се очаква да започне през идната седмица, но сега е периодът, в който тече един много сериозен преданалитичен етап, период, в който се прави подготовка за самото емидемиологично проучване с анализ на литературата за подобни такива проучвания и в света. Обсъждат се данни от емидемиолозите, които ще бъдат представени съвсем скоро на вниманието на работната група, за да се уточни протокола, самата процедура как да бъде извършена", това заяви проф. Мариана Мурджева, ректор на МУ - Пловдив.

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
656 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини