Как попадна коронавирусът на самолетоносачa, който не е акостирал от 15 март?

  • 13 април 2020 09:27

  • 16091
  • 6
Как попадна коронавирусът на самолетоносачa, който не е акостирал от 15 март?
© Getty Images/Guliver

Бригада военни лекари е стоварена на самолетоносача "Шарл дьо Гол", за да установи как коронавирусът е попаднал на него, след като флагмана на френските ВМС не е акостирал никъде от 15 март и оттогава никой не се е качвал на него, съобщава OFFnews.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32990

50 души са заразените на кораба и самолетоносачът се завръща в базата си в Тулон преждевременно. Най-големият френски плавателен съд е отплавал на 15 март от пристанището в Брест.

"Ние нямаме обяснение как е станало заразяването" – са заявили военни, пред авторитетния испански вестник El Mundo.

Моряци на френския атомен самолетоносач "Шарл де Гол" са със симптоми на коронавирус

Досега се смяташе, че 2 седмици карантина са достатъчни за спиране на разпространението на болестта. Моряците обаче са били изолирани на кораба 25 дни, преди симптомите на болестта да се проявят.

На кораба е изпратена епидемиологична бригада с тест-системи, за да изследва вече регистрираните случаи и да възпрепятства разпространението на заразата. Болните се намират под „засилени медицински наблюдения”

Обстановката с изолирания кораб в океана предоставя добри възможности за изучаване как се разпространява Covid-19, особено да се установи „нулевият пациент” и да се уточни веригата за заразяване.

Според El Mundo, представители на Министерството на отбраната твърдели, че обстановката на „Шарл дьо Гол” не предизвиква безпокойство. За екипажа от 1760 души се грижат 20 медици. За хоспитализация има 12 койки, апарати за изкуствена вентилация на белите дробове и скенер.

САЩ уволниха капитана на самолетоносача, който би тревога заради зараза с COVID-19

В носовата част е обособена изолирана зона с въздушно подналягане за 127 души, като там са настанени заразените моряци. Военни източници обясняват, че този метод е прилаган на вертолетоносача „Тонере” (Tonerre) при евакуация на болни от остров Корсика в Марсилия, не позволявайки на въздуха да навлиза в другите помещения на кораба.

Извършена е дезинфекция на траповете, по-рядко се правят съвещания и то с по-малко участници, раздадени са защитни маски.

САЩ евакуират част от екипажа на ядрения самолетоносач "Теодор Рузвелт" заради коронавирус

Сега авионосецът се намира западно от Португалия и по план трябва да пристигне в Тулон на 23 април. Корабът можел да продължи похода си след участието си във военноморсите учения в Балтийско море, но, според френския военен министър Флоранс Парли, е взето решение да се завърне.

Пандемията Covid-19 засегна и американския авионосец "Теодор Рузвелт", заради което беше снет командирът на кораба. След скандала подаде оставка министърът на ВМС Томас Модли.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
16091 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Росен

2020.04.13 | 11:19

3
Заразена храна.
Наско

2020.04.13 | 12:24

6
може да има преносител на вируса без са му има нищо след като 25дни са в изолация не са излизали никаде в водата са

2020.04.13 | 09:47

1
Жасали са някоя по бреговете, някоя проститука.
тоа

2020.04.13 | 12:07

5
много ясно. или са я докарали на борда или някой е боднал някоя кортизанка. няма да си признаят естествено :) то е логично
...

2020.04.13 | 11:35

4
Вирусът летииииии! Може би е пил Ред Бул?
11 септември

2020.04.13 | 09:57

2
КАКТО СТАНА И С КУЛИТЕ , НЯМА ПУСКАНЕ 2 ГОДИНИ . ВЛИЗАМЕ В ИГРИТЕ НА ГЛАДА ТОЧНО ПО ХОЛИВУДСКИТЕ ФИЛМИ .

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини