Общинската болница в Дупница се сдоби с респиратор за интензивно лечение

  • 11 април 2020 15:10

  • 720
  • 0
Общинската болница в Дупница се сдоби с респиратор за интензивно лечение
© gettyimages (архив)

Пристигнал е респираторът за интензивно лечение за МБАЛ "Св. Иван Рилски" в Дупница, който ще се използва и за лечение на болни от коронавирус.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Това съобщи прокуристът на общинската болница в града Мария Жайгарова. Апаратът за белодробна вентилация е на стойност 40 440 лв. Видът му е от висок клас и е бил избран по препоръка на Министерство на здравеопазването, уточни Жайгарова, цитирана от БТА. Тя припомни, че парите за купуването му бяха събрани от дарения.

17 жителите на община Дупница са под карантина

Многопрофилната болница за активно лечение "Св. Иван Рилски" в Дупница отново благодари на всички, включили се в кампанията. "Благодарим на физическите лица и фирмите за инициативността, благодарим на всички дупничани, че обединиха сили и ресурси в такъв тежък момент. Само заедно ще се справим с това изпитание", каза Жайгарова.

Общата събрана сума от началото на дарителската кампания е 43 664,39 лв. Кампанията по набиране на средства продължава. Направените дарения ще се използват за нуждите на лечебното заведение и медиците в борбата с коронавируса.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Филип Епитропов
720 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини