Код здраве: Стъпки и насоки относно теста за коронавирус

  • 10 април 2020 14:35

  • 2279
  • 0
©

В днешния епизод на здравното предаване на woman.bg „Код здраве“ Радина Василева ще ви запознае с баща и син – Димитър и Росен Михайлови, които управляват една от най-големите частни лаборатории в България. Стартирала през далечната 2001 г. с двама души персонал, днес структурата, управлявана от доц. Росен Михайлов, вече надхвърля 600 души.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Третата част от поредицата ни „Героите в бели престилки“ посвещаваме на медиците, които първи установяват дали сме се заразили с Ковид-19. От началото на месец март тук са осъществени повече от 6000 теста за наличие на заболяването, като близо 100 от тях са били положителни. А докато резултатът излезе, всяка епруветка преминава през приблизително 20 медицински специалиста.

Необходимото време за изследване на пробите е различно, в зависимост от метода, който се прилага. Най-бързо става с т.нар. „бързи тестове“. Но за тях доц. Михайлов предупреждава, че далеч не са от най-надеждните. Защо е така, как да се изследваме безопасно стъпка по стъпка, има ли нови методи и колко надежден е всеки един от тях, как се чувстват колегите на Димитър и Росен, работещи на първа линия – разберете във видеото.

Гардероб водеща:


Ако тази тема ви е била интересна, но и полезна – абонирайте се за „Код здраве“ в

iTunes
Spotify
Google Podcasts
Soundcloud
Overcast
Castbox
Pocket Casts
Както и през RSS

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
2279 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини