Кардиолог с важни съвети за хората със сърдечни болести в условия на пандемия

  • 08 април 2020 07:50

  • 2379
  • 1
Кардиолог с важни съвети за хората със сърдечни болести в условия на пандемия
© Getty Images/Guliver (архив)

Има проучвания, че хората със сърдечни заболявания имат по-малък резерв да посрещнат коронавируса. Това заяви пред БТВ кардиологът доц. д-р Васил Велчев от болница „Св. Анна“. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

"Предупреждение не искам да отправям, но молба –да. При епидемия хората си пият редовно хапчетата, това е и моята молба. Нека не се стига до лекарските кабинети", каза още експертът.

Ето кои са най-честите характеристики на смъртоносния COVID-19

"Хората с проблеми, обаче, нека не търпят и да се свържат с лекар. Лекарите даваме повече консултации по телефона, но ако човек има прилошаване и гръдна болка да отиде на лекар", разкри доц.д-р Велев.

"Силно намаляха пациентите в болниците с инфаркт. Това е феномен. Вариант е хората да си стоят вкъщи и да търпят гръдната болка, другият фактор е , че София никога не е имал толкова чист въздух. Феноменът, който наблюдаваме е с много фактори – ще го разберем напълно след пандемията", разкри той.

"Бъдете оптимисти, трябва да преминем заедно през това. Стойте си вкъщи, пийте си лекарствата и се обаждайте на лекарите си", завърши доц. д-р Васил Велчев.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
2379 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.04.08 | 07:55

1
А оня мошеник Иво Петров няма ли да се изкаже

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини