Болните от COVID-19 в кюстендилската болница се стабилизират

  • 07 април 2020 14:28

  • 910
  • 0
Болните от COVID-19 в кюстендилската болница се стабилизират
© Pixabay (архив)

Осемдесет и трима души са под карантина в настоящия момент в община Кюстендил, а за други 204 тя вече е изтекла.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Това съобщи на брифинг кметът на община Кюстендил Петър Паунов. Той посочи, че двамата пациенти с коронавирус в местната болница вече са показали наличието на антитела, което показвало, че вече са изградили имунна защита. Те са в стабилно състояние, посочи Паунов, цитиран от БТА. Все още обаче се чакат резултати за осем пациенти с пневмония, приети в болницата, на които е била взета проба за установяване на наличието на зараза с COVID-19.

83-годишен мъж с COVID-19 е починал в кюстендилската болница

Кооперативният пазар в Кюстендил през тази седмица ще бъде отворен в петък и в събота, при спазване на стриктни мерки за сигурност. Полицейски патрул ще съблюдава спазването на мерките за безопасност, а хора без предпазни маски няма да бъдат допускани, каза Паунов. Той уточни, че капацитетът на пазара е 40 маси, а при наличието на повече желаещи да предлагат продукция, ще бъде теглен жребий. Заяви за участие в пазара търговците трябва да подадат до Общината до 17.00 часа утре.

Кирил Ананиев с втора заповед за деня

Предимство ще имат производителите на разсад, каза Паунов, като уточни, че на кооперативния пазар ще се извършва и такова предлагане, вместо планираното отваряне на животинския пазар за продажба на фиданки и разсад. През следващата седмица пазарът ще работи в дните понеделник, вторник, сряда и четвъртък.
 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Филип Епитропов
910 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини