Втори случай на болен от COVID-19 в Троян и в Ловешка област

  • 03 април 2020 23:13

  • 27600
  • 2
Втори случай на болен от COVID-19 в Троян и в Ловешка област
© gettyimages (архив)

44-годишен мъж с положителна проба за коронавирус е настанен в Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в Троян.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32967

Това потвърди директорът на Регионалната здравна инспекция/РЗИ/ в Ловеч д-р Анета Винева. Това е първият пациент, настанен в тази болница, и втори случай на болен от коронавирус в Троян и в Ловешка област. Пациентът се е завърнал на 23 март от Англия, бил е поставен под карантина в дома си, но е развил клиника от няколко дни и днес е хоспитализиран в болницата. Според д-р Винева той е спазвал стриктно карантината си. Контактните лица с него са пет души от семейството му. Той самият е бил изолиран от тях по време на карантината. Те са в добро състояние, нямат оплаквания, но са им взети проби и също ще бъдат поставени под 14-дневна карантина.

Още една жертва на коронавируса у нас, броят на починалите вече е 14

По думите на управителя на белодробната болница д-р Цветомила Дудевска пред БТА мъжът е в стабилно общо състояние, въпреки че е с двустранна бронхопневмония. Афебрилен е към момента. Лекува се с антибиотици и температуропонижаващи медикаменти. Той е изолиран в бокс в отделна сграда на болницата и за него се грижат един лекар и две медицински сестри, които ще бъдат поставени под карантина в отделението. Д-р Дудевска добави, че в стаи изолатори в отделението са настанени още трима пациенти с пневмонии, които са били и със съмнения за COVID-19, но техните проби са отрицателни. Те също са изолирани и нямат контакт с пациента с коронавирус.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Филип Епитропов
27600 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.04.04 | 03:28

2
thebulgariantimes . com / Измамата-корона-вирус-разобличен

2020.04.04 | 03:19

1
thebulgariantimes . com / Измамата-корона-вирус-разобличен

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини