Трима с COVID-19 лекуват в Университетската болница в Стара Загора

  • 01 април 2020 15:25

  • 4608
  • 0
Трима с COVID-19 лекуват в Университетската болница в Стара Загора
© Pixabay

Мъж на 61 години от Стара Загора е приет в Университетската болница "Проф. д-р Стоян Киркович" след положителна проба за коронавирус. Това съобщи директорът на болницата проф.д-р Йовчо Йовчев.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

От 20 до 25 март мъжът е бил на домашно лечение по препоръка на личния си лекар. След диабетна кома е настанен в Клиниката по ендокринология. Рентгенът е доказал двустранна пневмония, което налага проба за коронавирус, обясни историята на заболяването проф. Йовчев пред БТА.

В Кюстендил почина 57-годишен пациент с коронавирус

Пробите на медицинските лица в Клиниката по ендокринология са отрицателни, след дезинфекция клиниката продължава да работи.

В клиниката по инфекциозни заболявания пациентите с коронавирус вече са трима. Първият пациент, също 61-годишен мъж от Казанлък, който се е завърнал от Франция, беше приет на 14 март, състоянието му се подобрява. Очаква се при отрицателни два теста ще бъде изписан до няколко дни, съобщи още проф. Йовчев.

В понеделник вечерта бе приет и 81-годишен мъж от Стара Загора. Постъпил е за лечение също в клиниката по ендокринология на 25 март, в състояние на диабетична кома. Това е втори случай в клиниката по ендокринология, без пациентите да са имали контакт. Състоянието на 81-я пациент е тежко, с двустранна вирусна пневмония, но към този момент не е поставен на апаратно дишане.

На този етап Университетската болница в Стара Загора има всички необходими хигиенно-санитарни материали и специализирана медицинска екипировка за защита на работещите в болницата, увери проф. Йовчев. Броят на леглата, готови да приемат пациенти с коронавирус са 135.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
4608 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини