Д-р Ангел Кунчев: Обикновените маски предпазват на 60%

  • 29 март 2020 18:46

  • 4047
  • 0
Д-р Ангел Кунчев: Обикновените маски предпазват на 60%
© Булфото (архив)

Бихме искали по-голяма бройка тестове, но не искаме фалшиви резултати. Няма смисъл да правим испанските истории – да закупим 1 милион теста и после 30% да се окажат фалшиви. Това заяви главният държавен здравен инспектор д-р  Ангел Кунчев Ангел КунчевД-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си образование е завършил в СОУ "Васил пред "Неделята на Нова". 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32967

"Математическите модели също няма да са ключови за пандемията, могат да ни помогнат малко", разкри още той. 

"Методът за колективен имунитет е на много висока цена. Една здравна система не може да поеме много разболели се в един период", допълни д-р Кунчев. 

Още осем заразени с COVID-19 у нас, обмислят декларация за движение в града

"В Банско е имало ефективно предаване на вируса, и то на ски лифтовете и писти. Същото се случи и на ски курортите в Швейцария и Австрия. Ще обсъдим с Щаба дали да се вдигне карантината в Банско. Ще бъде хубаво", коментира главният държавен здравен инспектор.

"Клиничната картина за коронавируса, която даваме е за масовите случаи. Да, възможно е да няма висока температура при зараза с коронавирус, но това са редки случаи", разкри  д-р Кунчев. 

"Досега нямаме случаи на пренасяне на коронавирус от пратки от Китай", каза още той 

"Обикновените хирургични маски пазят, ако имаме симптоми. Добре е хората с непрекъснат контакт да ги носят. Обикновените маски пазят на 60%. Ако маската виси под носа съвсем не действа. FF53 маските, които ползват медиците пазят над 90%", завърши д-р Ангел Кунчев Ангел КунчевД-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си образование е завършил в СОУ "Васил

Правителството одобри договор с Китай за доставка на предпазни маски и респиратори

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
4047 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини