Мед. сестра за колегите си и борбата с COVID-19: Те знаят повече за вас

  • 28 март 2020 17:06

  • 4271
  • 3
Мед. сестра за колегите си и борбата с COVID-19: Те знаят повече за вас
© Кадър: Bulgaria ON AIR

Медицинската сестра Христина Атанасова от Бургас публикува послание към колегите си, които са на първа линия в борбата с коронавируса. Тя ги нарича ангели.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

"Ще ги разпознаете по мекия поглед и торбичките от умора под него. Те знаят повече за вас, отколкото си представяте. Истинските принцеси искат уважение, респект и тишина. В нея най-добре се чува сърдечния ритъм", отбелязва Атанасова.

Тя също продължава да работи и се е записала доброволец през останалото време, макар да се лишава от срещите си с близките. Сега тя е в болницата в Поморие, където се подготвя отделение за заразени от коронавирус. 

Заради очаквания пик на коронавируса променят брифингите на щаба

Христна е едно от лицата на протеста в Бургас. Тя смята, че медицинските сестри заслужават по-добро заплащане. Пред България он еър изтъкна, че протестите са спрени заради кризата и изискването да няма струпване на хора

"Протестите ги спряхме, защото не може да се струпват хора на едно място. Иначе не сме приключили с исканията си, продължаваме да ги отстояваме, но няма как, дългът преди всичко, ние трябва да сме тук", обясни старшата сестра.

 

"След като си приключа административната работа ходя да помагам, където се налага, колкото мога, с удоволствие винаги. От понеделник сутринта, като дойда, в петък на обяд си тръгвам", споделя Христина.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
4271 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Томбата Дончев

2020.03.29 | 10:29

3
Време е да има жертва и от колегите.
Петър

2020.03.29 | 07:18

2
Разликите между се частните и държавните болници е в малко по-справедливото заплащане на медиците в частните,това е.Престанете с противопоставянето им,всеки се е лутал между тях в търсене на помощ.Основно плюят тарикатите,дето всичко трябва да им е безплатно-здраве,храна и забавления.Помагат хората,а не сградата или табелата.Имам два сина-родени и спасени единия в държавна,втория-в частна болница.Поклон пред Човеците в тях.
Бог да помага на здравните работници

2020.03.28 | 22:54

1
Всички здравни работници заслужават достойни заплати,условия и уважение както от МЗ,директори,така и от обществото.Като изключим доктори които лапаха пачки и частни клиники които лапаха скъпите пътеки,в момента с този вирус всички са в АДА от Спешна помощ ,СПО,до отделенията в болниците с такива заразени.В Китай се бореха за китайския народ а тук за едни където им викат роми и за останалия БГ народ който до вчера съдеше,биеше,обиждаше екипите а съда ги пускаше.Има разлика нали!?Сега всички вие,всички журналя,съдии,бизснесмени,роми и сие прости хора пак при лекарите ще дойдете.Дано най после всички разберат какво са правили и ръцете да целувате на вашите спасители,сега парите няма да ви помогнат

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини