Каква е разликата между дезинфектант и антибактериален гел?

  • 27 март 2020 07:41

  • 7459
  • 1
Каква е разликата между дезинфектант и антибактериален гел?
© Pixabay

Когато една фирма произведе даден дезинфекциращ продукт, то той се дава за проби и тест. Едни продукти убиват бактерии, други вирусите, трети гъбички и след тях туберкулозните клетки. Това заяви в сутрешния блок на БТВ Виктор Азманов, предприемач и производител на дезинфекциращи продукти. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33026

Експертът обясни важната разлика между антибактериалните гелове и дезинфектантите, в условие на коронавирус епидемия:

"Дезинфектантите убиват вирусите, а антибактериалните гелове – бактериите. Ако си търсите дезинфекциращ продукт, на него трябва да да пише дезинфектант и съответно да  има регистрация, която да се провери на сайта на Министерство на здравеопазването. Антибактериалните гелове не са сигурни в убиването на вируси", каза още той.

"В момента има десетки фирми, които слагат име анти-вирус, а отдолу с малки букви пише антибактериален гел. Това е престъпление", допълни предприемачът. 

"Дезинфекцията става на чиста повърхност, препоръчва се първо да се измият ръцете със сапун и после да се дезинфекцират. Ако няма наличие на сапун, но не просто трябва да си излеем дезинфектанта, а да го втрием минимум 15 секунди", завърши Виктор Азманов. 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
7459 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Палячо

2020.03.27 | 11:43

1
Боже този не е нормален. Правят се с едни и същи съставки, просто едните плащат куп пари за разрешително, а на другите не им дават изобщо такова, дори и да искат. Има наши и ваши, много добре знаете...

Добави коментар

Водещи новини