САЩ: Ситуацията с коронавируса е трудно предвидима

  • 19 март 2020 13:52

  • 723
  • 0
САЩ: Ситуацията с коронавируса е трудно предвидима
© Getty (архив)

Много е трудно да се предвиди развитието на ситуацията, възникнала след избухването на пандемията от коронавирус, предаде Си Ен Ен.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33015

Американската телевизия се е позовала на доклад на администрацията на президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския. В документа, който е бил с обем от над 100 страници и носел датата 13 март, се е изказвало предположението, че заразата би могла да не бъде овладяна и през следващите 18 месеца. Не се е изключвал и вариантът една вълна на заболяването да затихне, но след това да избухне нова.

150 са починалите заразени с новия коронавирус в САЩ

В доклада се е посочвало още, че при евентуално продължаване на пандемията може да бъдат засегнати доставките на стоки за федералните, щатските и местните власти, а също и за обикновените потребители. На най-висок риск е било изложено снабдяването с медицинско оборудване (предпазни маски, апарати за командно дишане, дезинфектанти и други).

САЩ спират издаването на визи за повечето страни в света. Конгресът гласува $100 млрд. помощи за засегнатите от COVID-19 работници

Авторите на документа са допълнили, че в САЩ е започнала разработка на ваксина срещу коронавирус. "Все още не е ясно кога обаче ще завърши този процес, както и лабораторните и клинични изследвания, за да може този медикамент да бъде пуснат на пазара. Дотогава Белият дом би трябвало да работи, осъзнавайки факта, че би било трудно да предприема бързи мерки", е пишело още в доклада.

Според наличните към този моменти данни починалите заразени с новия коронавирус в САЩ вече са били над 150, а заразените - повече от  9000.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
723 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини